Îl mai sunați din când în când pe Soros? Răspunsul premierului

Data publicării:
dacian ciolos_gov

Dacian Cioloș a declarat la DigiFM, referitor la informația că ar fi fiul omului de afaceri George Soros, că, în opinia lui, românii sunt suficient de inteligenți și cu simțul umorului încât să guste „gluma asta care a miroase a prostie crasă”. Întrebat dacă îl mai sună din când în când pe Soros, Dacian Cioloș a spus că lasă „miliardele moștenire” celor care reușesc să demonstreze că omul de afaceri ungar și el sunt tată și fiu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Am văzut și eu chestiunea aia și am trecut așa, de la stări multiple, dar până la urmă mi-am spus că așa cum îl cunosc eu pe român e suficient de inteligent și cu simțul umorului să guste gluma asta care miroase a prostie crasă din partea celor care au impresia că pot să prostească oamenii cu aberații din astea. Poate că dacă nu scoteau chestia asta cu tatăl încă ar mai fi crezut că nu știu ce relații am cu domnul asta pe care nu l-am întâlnit niciodată eu, spre deosebire de alți predecesori de-ai mei care s-au fotografiat cu domnul respectiv, eu nu l-am întâlnit niciodată. O să le las moștenire miliardele respective, dacă ei reușesc să dovedească asta, o să le las moștenire lor să-și finanțeze politicile așa cum le înțeleg ei. Am văzut ca domnul Mîndruță a și descoperit că a început de vineri povestea asta, a spus premierul la emisiunea Prima Ediție de la DigiFm.

Premierul a precizat că prezența sa la o emisiune de la Antena 3 că nu a fost „așa dramatică” și a subliniat că telespectatorii televiziunii au putut să audă și punctul său de vedere. 

,,Dincolo de orice, cred că e bine să spui lucrurilor pe nume fără să jignești. Acesta a fost obiectivul prezenței la A3. Lumea a auzit și punctul meu de vedere și mi-am prezentat argumentele. Îmi pare rău pentru că n-am început eu să folosesc cuvântul (n.red mocirlă). Liiceanu m-a întrebat de ce mă duc în mocirlă, oamenii erau îndoiți. Am explicat că mă duc să explic punctul de vedere. A fost interpretat altfel. Sunt agronom și orice e apă și materie organică, înseamnă creștere", a explicat premierul. 

De asemenea, Dacian Cioloș a spus că cea mai mare realizare a mandatului său este că a fost „o guvernare bazată pe transparență”.

,,Sunt multe lucruri practice făcute pe lângă abandon școlar, investiții în spitale pe baza unui plan de investiții, problema salarizării medicilor și a plății gărzilor, problema doctoratelor, dar cel mai important e un mod de guvernare bazat pe transparentă. Am fost transparenți în procesul decizional, în modul de cheltuire a banului public, avem platformă unicat în Europa prin care se vede unde se duc banii instituțiilor publice. Sunt și măsuri demarate și unde nu se văd rezultatele, cum ar fi debirocratizarea și reforma administrației. Am vrut să fie începutul unui alt mod de guvernare, să transmitem că statul poate să își facă treabă bine, nu vreau să fiu populist”, a spus premierul.

Întrebat ce îi va lipsi odată ce nu va mai fi premier, Dacian Cioloș a răspuns „o să îmi lipsească spiritul de echipă. Mulți care s-au angajat în guvern s-au angajat cu nebunie fără să știe ce îi așteaptă."

Criticile prim-ministrului pentru clasa politică sunt lipsa de sinceritate și lipsa dorinței de reformă. 

„Insuficienta sinceritate față de ce gândesc și spun, fără apetit pentru reformă, schimbare, pentru cei care ajung sus din actuală clasă politică, e o rușine să recunoști greșelile, așa persistăm în erori și încercăm să îi convingem pe ceilalți că avem dreptate. Rezistența la schimbare a creat tensiune în societate vis-a-vis de clasa politică. Cel mai rău efect e că oamenii să nu mai aibă încredere în democrație", a atras atenția premierul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri