Iordache, acuzații la adresa USR: Ce s-a întâmplat ieri e anormal

Data publicării:
171031_IORDACHE_JURIDICA_19_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Deputatul PSD Florin Iordache, președintele comisiei speciale de modificare a legilor justiției, acuză USR că a încălcat „regulile de conduită”, miercuri, în Parlament, încercând să blocheze modificările la statutul magistraților (Detalii aici). Mai mult, el susține că legile justiției au fost dezbătute în Parlament 

„Ce s-a întâmplat ieri e anormal, pentru că s-a făcut cu încălcarea regulilor de conduită, regulamentelor. Înțeleg că între putere și opoziție sunt divergențe de opinie, dar acestea trebuie exprimate într-un cadru normal, regulamentar. Modul în care au degenerat discuțiile, în care s-a blocat la un moment dat dezbaterea e anormal pentru activitatea parlamentară. Putem avea opinii, păreri, dar prin vot orice opinie se tranșează”, a spus Florin Iordache, deputat PSD, pentru Digi24.

Nu cred că o anumită minoritate poate impune blocarea, pentru că asta a fost, cu nerespectarea minimei condiție de bun simț, regulament, constituționalitate. Este o zi tristă modul în care o parte din colegii din opoziție s-au manifestat în plen”, a adăugat el.

Iordache s-a arătat nedumerit și de protestul care a avut loc la Parlament, chiar în timpul ședinței.

„Oameni supăraţi pe ce? Obligația Parlamentului e să discute și să dezbată legi. Cât timp avem o dezbatere foarte largă, păreri pro și contra, până la urmă, modificarea sau dezbaterea unei legi se face în Parlament. A existat o mare dezbatere în Parlament că această lege 303 este de fapt o îngrădire a independenței justiției, că se pune presiune politică. Nu există niciun articol. O mare manipulare. Au fost câteva sute de oameni care, cred eu, nu au văzut, nu au citit și nu cred că prin vocea câtorva zeci de persoane care s-au manifestat anormal ieri... Au fost colegi care au venit la Parlament, pentru că e locul lor de muncă, și atunci când pleacă trebuie să aibă condiții minimale”, a mai spus Florin Iordache.

Întrebat dacă au greșit cei care au protestat miercuri seară, deputatul a răspuns: „Respect dreptul fiecărui cetățean de a protesta, dar în limita decenței. Modul în care încercăm să ne blocăm unii pe ceilalţi, în care depășim limita comportării normale nu cred că face cinste cuiva”.

Despre acuzația opoziției că nu au fost citate amendamentele propuse la lege, Iordache a spus că „avem un regulament, s-au stabilit niște timpi minimali de dezbatere”.

Întrebat dacă se mai încadrează în calendar coaliția PSD-ALDE cu legile justiției în Parlament, Florin Iordache a spus că „pe noi ne interesează să avem o dezbatere reală, cu niște legi care au respectat principiul transparenței și cu consultarea tuturor celro implicați în acest demers”.

De asemenea, el a negat că a fost certat cu privire la faptul că ar fi dat înapoi cu modificările la legile justiției.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri