Klaus Iohannis, reacție la majorările salariale controversate

Data actualizării: Data publicării:
Klaus Iohannis, declaratii_presidency.ro_noiembrie 2015 (3)

Președintele a răspuns astăzi unei întrebări privind suspiciunea și acuzația că votul de ieri din Parlament s-a dat în absența cvorumului.

„Aceste lucruri să vor lămuri între cei care trebuie să lămurească chestiunea, în Parlament. În ce privește legea, eu sunt pozitiv, aștept legea la promulgare”, a declarat Klaus Iohannis, însă fără să mai răspundă dacă o va și promulga.

Majorările salariale pentru medici şi profesori au trecut ieri de Parlament. Legea a fost votată aproape în unanimitate de deputaţii prezenţi în sala de plen, în condițiile în care liberalii au boicotat votul.

De altfel, PNL contestă votul și acuză că nu a existat cvorumul necesar pentru adoptarea legii. „PSD a mințit că are suficienți oameni în sală pentru a vota legea, anunțând o prezență de 184 de parlamentari. Imaginile arată că în sală nu se aflau decât 168”, acuză liberalii.

În ceea ce privește textul legii, ministrul Muncii susţine că această lege va creşte doar salariile cadrelor de conducere cu peste 50 la sută, dar nu şi pe cele ale noilor angajaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri