L. Dragnea: Klaus Iohannis încalcă grav Constituția

Data actualizării: Data publicării:
liviu dragnea

Președintele PSD a declarat că președintele Klaus Iohannis încalcă „grav” Constituția atunci când spune pe cine ar desemna sau nu pentru funcția de premier după alegeri. De asemenea, Liviu Dragnea a declarat că nu îl ia în serios pe șeful statului și că nu este nicio variantă în care PSD și ALDE ar accepta un Guvern condus de Dacian Cioloș, după data de 11 decembrie. 

„Îi urez succes să încalce Constituția. Confirmă că face ce îi spune doamna președintă PNL. Să spui pe cine ai desemna sau pe cine nu ai suspenda încalcă grav Constituția. Cred că asta va suspenda din ce în ce mai mult relația dintre el și românii la care tot face apel. Înțeleg că domnul președinte vrea continuare acest Guvern tehnocrat, care văd că încă încearcă să vândă pachete de acțiuni la societăți strategice.

Asta ar trebuie să îl preocupe pe președintele României. De ce Guvernul nu dă jos prețul la medicamente. Eu nu prea îl iau în seriosSD va ține cont de ceea ce zic românii și de asta trebuie să țină cont și domnul Iohannis. Am văzut că a tăcut inteligent până acum, acum s-a hotărât să vorbească, practic intră în campania electorală. Am înțeles e Iohannis cu PNL și de cealaltă parte PSD, le doresc succes. Dacă mai e supărat poate să mai pună niște copoi pe noi, îi așteptăm ca să nu creadă ca suntem niște proști pe aici prin țară, a spus Liviu Dragnea. 

De asemenea, președintele PSD a declarat că formațiunea pe care o conduce și partidul cu care au o alianță, ALDE, nu vor accepta ca Dacian Cioloș să conducă Guvernul după alegeri, în calitate de tehnocrat. 

Articolul 85 din Constituție spune că: 

„(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament. 

(2) În caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, Preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.

(3) Dacă prin propunerea de remaniere se schimbă structura sau compoziţia politică a Guvernului, Preşedintele României va putea exercita atribuţia prevăzută la alineatul (2) numai pe baza aprobării Parlamentului, acordată la propunerea primului-ministru”.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că nu va desemna un premier urmărit sau condamnat penal. Șeful statului a adăugat că decizia lui este de neclintit „indiferent de ce vor propune partidele politice”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri