Legea Dragnea nu va fi atacată la CCR de Guvern

Data actualizării: Data publicării:
CIOLOS

Premierul Dacian Cioloş spune că Guvenul nu are argumente pentru a ataca la Curtea Constituţională proiectul lui Liviu Dragnea prin care sunt eliminate 102 taxe.

Cu toate acestea, prim-ministrul insistă că legea are unele probleme şi că acestea ar trebui lămurite de Parlament.

Dacian Cioloş criticase în special eliminarea taxei radio-tv, explicând că instituţiile media de stat nu pot fi finanţate exclusiv din bani de la buget.

Dacă nu va fi atacat la CCR, proiectul care elimină 102 taxe va merge la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului poate decide însă să întoarcă legea la reexaminare în Parlament.

Nu avem argumente constituționale pentru a ataca astfel de decizii. O să trimitem, într-un fel sau altul, probabil o notă și către Parlament prin care să explicăm care sunt probleme legislative, din punctul nostru de vedere, cu aplicarea acestei legi, pe care Parlamentul ar trebui să le clarifice”, a declarat premierul Dacian Cioloș.

Guvernul a calculat și impactul bugetar al măsurilor Dragnea:

Va fi un impact bugetar de peste 1 miliard de lei, dar dincolo de aceasta, sunt câteva probleme juridice, legislative, care trebuie clarificate, inclusiv pentru radio și TV, pentru că altfel, această lege sau nu poate să fie aplicată, sau riscă să provoace mai multe probleme decât să le rezolve”, a explicat șeful executivului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri