Legea salarizării ajunge, după trei amânări, în Parlament

Data publicării:
161227_PARLAMENT_DRAGNEA_03_INQ_Octav_Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Legea care măreşte salariile bugetarilor va fi depusă luni în Parlament. Cel puţin asta a promis liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea. De la începutul lunii, proiectul a fost deja amânat de trei ori. Proiectul este pe site-ul PSD de două săptămâni, însă opoziţia a refuzat invitaţia coaliţiei de guvernare de a depune amendamente, înainte să vadă forma finală a legii.

„Am stabilit să depunem luni. M-a interesat să intre în Parlament după ce cea mai mare parte din societate a înțeles ce e în ea”, a spus Liviu Dragnea.

A fost ultima promisiune a preşedintelui PSD privind legea salarizării. Până acum, a spus Liviu Dragnea, s-au depus aproximativ 30 de amendamente. Numai că nici partenerii de guvernare, cei din ALDE, şi nici partidele din Opoziţie nu au luat în serios propunerea de a depune amendamente, cât timp legea este pe pagina de internet a social-democraţilor.

„O să primim, mă refer la toţi colegii mei, proiectul de lege, o să-l analizeze şi dacă o să dorească să facă anumite amendamente care sunt concordante cu spiritul proiectului de lege probabil că le vor face”, a spus președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

„Ar fi culmea să intrăm în acest joc neserios al PSD, să facem amendamente pe un proiect care este mutat de la unul la altul în interiorul PSD”, a adăugat președintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

„Haideţi să avem acest proiect în mod oficial şi cu siguranţă vom depune amendamente”, a spus și deputatul USR Cristian Ghinea.

Legea ar fi trebuit depusă încă de la începutul lunii, doar că au urmat amânări pe bandă rulantă.

Guvernanţii se tem că, după ce va fi adoptat de Parlament, proiectul prin care se măresc salariile bugetarilor ar putea fi atacat la Curtea Constituţională sau întors pe masa aleşilor prin decizia şefului statului. Executivul a precizat că şi în aceste condiţii, promisiunea din programul de guvernare, ca legea salarizării să fie aplicată de la 1 iulie, va fi respectată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri