Legile justiției vor fi trimise Parlamentului

Data actualizării: Data publicării:
lideri psd sucevita

Controversatele legi ale justiţiei propuse de ministrul Tudorel Toader ar putea fi trimise în Parlament pentru a fi votate chiar de săptămâna viitoare. Informația a fost confirmată reporterului Digi24 de mai mulți social-democrați care participă la Comitetul Național Executiv al PSD de la Sucevița. Sursele au spus că din discuțiile avute între liderii PSD reiese că pachetul trebuie să ajungă în Parlament foarte repede, săptămâna viitoare sau cel târziu peste două săptămâni.

Rămâne de văzut dacă textele vor fi și modificate, mai ales după ce ambasadorul Statelor Unite a transmis că Executivul american este îngrijorat în această privinţă, iar Consiliul Magistraturii a votat împotriva proiectului. Și președintele Klaus Iohannis a declarat vineri că legile ar trebui renegociate în cadrul sistemului juridic, în condițiile în care a mărturisit că unii lideri europeni și-au exprimat îngrijorări în privința „evoluțiilor care ar putea contraveni statului de drept din România”.

În schimb, liderul Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a scris pe Facebook că el susține pachetul de legi în forma propusă de Tudorel Toader.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri