Liderul ALDE: Interesul nostru național pare să se fi transferat la Bruxelles

Data publicării:
tariceanu zambeste adolescentin - digi24

Prea mult în România am văzut o țară euro-conformă, tot ce se decide la Bruxelles noi aprobăm, nu avem niciun punct de vedere, interesul nostru național pare să se fi transferat la Bruxelles”. Declarația îi aparține co-președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care a criticat Guvernul Cioloș pentru că „s-a aplecat fără crâcnire” în fața deciziilor luate la Bruxelles. 

Suntem în discuții cu cei de la PSD. Negociem programul de guvernare. Sunt câteva chestiuni la care noi ținem foarte mult: restabilirea suveranității depline a României, a ceea ce se numește interesul național. Prea mult în România am văzut o țară euro-conformă, tot ce se decide la Bruxelles noi aprobăm, nu avem niciun punct de vedere, interesul nostru național pare să se fi transferat la Bruxelles. Din păcate echipa care a guvernat România în ultimul an este o echipă care a înțeles să se plece în fața a ceea ce se decide la Bruxelles fără crâcnire”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Co-președintele ALDE a precizat că atât timp cât el va avea vreo funcție în România va pleda pentru ca țara noastră să fie „în rând cu celelalte țări”

România trebuie să fie capabilă să susțină și să promoveze interesul național. Să pună pe primul loc interesul național, promovarea lui, susținerea lui, numai în așa fel România va putea fi o țară respectată de partenerii ei, după aceste alegeri România trebuie să-și reclădească profilul politic în Europa și regiuni, vreau să fim o țară unde nu primim ordine de la alții. Nu înseamnă că vrem să reclădim relațiile cu partenerii noștri, nu, relațiile noastre cu partenerii strategici vor rămâne la fel de puternice și solide, dar atât cât sunt eu într-o poziție importantă În România voi pleda pentru ca România să fie în rând cu celelalte țări”, a adăugat liderul ALDE. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri