Liviu Avram, despre trecerea în rezervă a lui Coldea: O mușamalizare

Data publicării:
liviu avram bun

Jurnalistul Liviu Avram, redactor-șef adjunct la „Adevărul”, atrage atenția asupra unei contradicții pe care o conține comunicatul SRI în care se anunță rezultatele anchetei interne a SRI cu privire la generalul Florian Coldea și solicitarea de trecere în rezervă a acestuia. Jurnalistul a declarat la Digi24 că în lipsa unor clarificări, totul pare o „mușamalizare”.

Liviu Avram, la Digi24: 

„Sunt nemulțumit de caracterul precar al comunicatului SRI, care spune doar că dl. Coldea nu a greșit cu nimic. Păi atunci înseamnă că minte dl. Ghiță, nu? Dacă SRI nu a detaliat acuzațiile care au fost aduse și cum anume n-a explicat dl. Hellvig, ne putem gândi că ne aflăm în fața unui caz de mușamalizare, pentru că într-adevăr, opinia publică, asaltată de două săptămâni cu atâtea informații care se dovedesc, iată, eronate, are nevoie de răspunsuri limpezi, nu de o simplă concluzie că nu s-a încălcat nicio lege, nicio normă.

2. Dl. Coldea, firesc, ca urmare a scandalului în care a fost atras, a cerut eliberarea din funcția de prim-adjunct și punerea la dispoziția Serviciului, adică să rămână ofițer al SRI. Iar dl. Hellvig decide să-l scoată din Serviciu. Avem aici o contradicție. Dacă dl. Coldea a asumat că a fost subiectul unui scandal și a renunțat la funcția de conducere, de ce dl. Hellvig a făcut un pas în plus și l-a dat afară? Și atunci tragem linie sub toată povestea și ajungem la următoarea concluzie, din câte știm până acum: dl. Coldea a fost înlăturat din SRI ca urmare a unor minciuni lansate în spațiul public de Sebastian Ghiță.

Iar acest lucru nu mi se pare firesc, pentru că oricine cu potențial mediatic ca al dlui Ghiță poate să facă același lucru cu orice instituție și atunci nu mai suntem o țară normală. Până nu primim explicații clare în ce au constat minciunile dlui Ghiță și care a fost rațiunea pentru care dl. Hellvig nu a acceptat doar demisia din funcția de conducere a dlui Coldea, ci l-a și înlăturat din serviciu, până nu primim răspunsuri la aceste întrebări, eu cel puțin voi considera că a fost vorba de o mușamalizare”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri