Liviu Dragnea și Victor Ponta luptă pentru supremație

Data publicării:
victor ponta liviu dragnea facebook dragnea 31 07 2015

Cu agende publice diferite, Liviu Dragnea şi Victor Ponta au avut mai multe ciocniri în ultimele luni. Dornic de o revenire în prima linie, Victor Ponta şi-a încercat şansa de a ajunge preşedintele Camerei Deputaţilor. S-a lovit de refuzul şefului său pe linie de partid.

Victor Ponta, deputat PNL: „Am zis foarte clar: dacă Liviu mă susţine, candidez, dacă nu mă susţine, nu candidez.”

Totul s-a năruit pentru Victor Ponta când Liviu Dragnea l-a susţinut pentru şefia interimară a Camerei Deputaţilor pe Florin Iordache.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: „Eu sunt foarte atent să nu supăr pe colegii mei, sunt un om foarte timid, foarte fricos şi sunt foarte atent să nu-i supăr, ca să nu mi-o iau. Dacă PSD-ul astăzi vota împotriva mea, eu plecam.”

Victor Ponta spune că n-a înţeles comportamentul prietenului său.

Victor Ponta, deputat PSD: „E, îl întrebaţi voi pe Liviu, nu mă întrebaţi pe mine. Pa.”

Analistul politic, Andrei Ţăranu, crede că Liviu Dragnea a procedat corect în acest conflict.

Andrei Ţăranu, analist politic: „Domnul Ponta a pierdut din toate punctele de vedere şi din acest motiv, sigur că nu îl poate simpatiza foarte mult pe domnul Dragnea, fiind un învins.”

Victor Ponta a adus în discuţie şi varianta unei moţiuni de cenzură. Încă o dată, Liviu Dragnea a fost cel care a spus nu.

Liviu Dragnea: „Aproape sigur, preşedintele Iohannis nu va nominaliza, nu va desemna un candidat de prim ministru dintre persoanele pe care noi le putem propune şi deocamdată nu vom face acest gest.”

În plin scandal privind lucrarea sa de doctorat, Victor Ponta a generat o nouă temă: şi-a acuzat colegul că are o atitudine arogantă şi un comportament de vătaf judeţean. A fost ironizat încă o dată.

Liviu Dragnea: „Apreciez foarte mult ce a spus domnul Victor Ponta şi, tot timpul, cu mare atenţie, citesc şi ascult ce spune şi încerc în permanenţă să ţinem pe linia pe care ne-o indică.”

În pofida acestei contre, cei doi spun că sunt buni prieteni. Mai mult, Liviu Dragnea l-a apărat pe Victor Ponta în scandalul lucrării sale de doctorat.

Victor Ponta: „Eu zic că e bine, că nu e nicio ceartă în PSD.”

Liviu Dragnea: „Ţin foarte mult la Victor Ponta, mai mult ce să fac? Ţin foarte mult la Victor Ponta.”

Mizele celor doi lideri sunt explicate de analistul politic Andrei Ţăranu.

Andrei Ţăranu, analist politic: „Domnul Ponta nu se simte foarte bine pentru că aşa cum spuneam a pierdut partida. Îl vor susţine pe domnul Ponta strict pentru imagine, altfel nu cred că mai are o simpatie excesivă faţă de domnul Ponta.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri