Ludovic Orban: E „foarte dificil” de conturat o nouă majoritate

Data actualizării: Data publicării:
orban
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, s-a întâlnit reprezentanţii tuturor partidelor parlamentare, cu excepția PSD, în încercarea de a construi o nouă majoritate parlamentară. Acest lucru este însă „foarte dificil”, a recunoscut el.

Purtăm aceste discuţii şi investigăm posibilitatea de a forma o majoritate parlamentară fără PSD. Sunt câteva semne încurajatoare, dar încă nu ne-am apropiat de acest obiectiv”, a spus Orban.

Întrebat dacă cei cu care a discutat sunt dispuşi să susţină o majoritate parlamentară în jurul PNL, Orban a răspuns: „unii da, alţii nu”. El a precizat că îi va informa pe liderii şi pe parlamentarii partidului despre discuţiile avute cu reprezentanţii celorlalte formaţiuni înainte de a lua o decizie cu ce mandat va merge PNL la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis de la Cotroceni.

Trebuie să hotărâm dacă vom merge cu o propunere de premier, cred că acesta e primul lucru pe care trebuie să-l hotărâm. Până să discutăm de nume de persoane, trebuie să hotărâm acest lucru”, a precizat Orban.

În ceea ce priveşte posibilitatea ca propunerea PNL pentru funcţia de prim-ministru să fie chiar el, aşa cum au sugerat mai mulți liberali, Ludovic Orban a spus: „Să nu ne grăbim. V-am spus, să nu vindem pielea ursului din pădure”, a declarat Liderul PNL.

Ludovic Orban spune, pe de altă parte, că varianta preferată de liberali este cea a alegerilor anticipate.

După opinia mea, cei care au fost votaţi masiv în 11 decembrie şi-au pierdut legitimitatea de a mai conduce România, arătând că le-a păsat prea puţin de promisiunile electorale şi obiectivul lor a fost să-şi regleze conturile din interiorul partidului, nicidecum să guverneze pentru a face bine românilor”, a spus Orban.

Liberalii s-au reunit la ora 12:00 în şedinţa Biroului Politic Naţional, ulterior urmând să li se alăture şi parlamentarii, pentru a decide mandatul cu care PNL se va duce la consultările cu preşedintele Iohannis.

Surse: Digi24, News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri