Ludovic Orban: Negociem cu oricine, în afară de PSD. Fără ALDE nu se poate face majoritate

Data publicării:
orban

Președintele PNL Ludovic Orban spune că partidul nu a hotărât încă dacă va merge sau nu la consultările de la Cotroceni. Liberalii sunt dispuși să negocieze o nouă majoritate cu orice formațiune politică în afara PSD, dar varianta preferată este forțarea anticipatelor, mai spune șeful PNL.

Am avut o dezbatere privitoare la situația în care ne găsim azi, după criza creată de PSD. Ne bucurăm că am scăpat de o gașcă din PSD și vom face tot ce depinde de noi pentru a scăpa și de cealaltă gașcă”, a spus Ludovic Orban.

Nu vom purta nicio negociere pentru formarea noului guvern cu PSD, excludem orice discuție cu cei care și-au bătut joc de România. Dacă vom ajunge în situația de a vota, vom vota împotriva oricărei formule de guvern care va conține PSD”, a adăugat el.

Pe de altă parte, PNL e dispus să aibă discuții cu ALDE: „Cu siguranță vom discuta, fără ALDE sau parte din ALDE nu se poate construi o majoritate parlamentară”.

Consultăm organizațiile județene cu privire la posibilii parteneri care ar putea să ne ajute într-o eventuală majoritate parlamentară, consultăm organizațiile privitor la situația de a formula sau de a nu formula o propunere de premier. PNL e pregătit să-și asume responsabilitatea guvernării, dar vrem să intrăm la guvernare pe ușa din față, fără compromisuri”, a spus Ludovic Orban.

Din discuțiile purtate, formula preferată de colegi e formula anticipatelor. Actuala structură parlamentară e extrem de defavorabilă construcției unei majorități parlamentare. Varianta preferată e să provocăm anticipate respingând orice fel de guvern PSD”, a precizat el.

Ludovic Orban a mai spus că liberalii nu au luat în considerare varianta unui premier tehnocrat.

Președintele Klaus Iohannis a invitat partidele parlamentare luni la consultări, la Palatul Cotroceni. La ora 15.00 se va întâlni cu PSD și cu ALDE, iar la ora 16.00 sunt așteptați liberalii. Urmează, în cursul după-amiezii, consultări cu reprezentanți ai celorlalte partide parlamentare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri