Luxul unei moţiuni simple. Raluca Prună spune că mesajul său a fost trunchiat

Data publicării:
Raluca Pruna gov 1

Moţiunea simplă a fost iniţiată de deputaţii ALDE, nemulţumiţi de o afirmaţie făcută de ministru pe contul său de Facebook. Raluca Prună a scris: "Cu o urmărire penală și o combatere a infracționalității slabe, discuția despre drepturi e un lux teoretic". Este o parte a argumentaţiei sale pentru Ordonanţa de Urgenţă care reglementează regimul interceptărilor în dosarele penale, după ce Curtea Constituţională a decis că acestea nu mai pot fi făcute de SRI. Moţiunea simplă a fost dezbătută în Camera Deputaţilor şi urmează să fie votată miercuri. Raluca Prună insistă că mesajul său de pe Facebook a fost trunchiat.

Am încercat să explic că eu am vorbit despre o discuţie privind drepturile care ar putea fi golită de sens în momentul în care statul care trebuie să garanteze drepturile, din varii motive pe care le-am detaliat în alocuţiunea mea, nu poate face acest lucru. Deci insist pe această formulare şi am mai spus deputaţilor că nu recunosc ca validă niciun fel de formulare care este trunchiată şi care denaturează sensul celor pe care le-am scris, e devărat, cu mai puţine cuvinte, pentru că am făcut nu o teză de doctorat ci am scris pe o reţea de socializare, şi atunci am fost mai scurtă”, le-a explicat Raluca Prună jurnaliştilor.

Întrebată dacă, în cazul în care moţiunea simplă va fi adoptată, îi va cere premierului revocarea sa, Raluca Prună a evitat un răspuns clar: „Este prematur acum să mă pronunţ, eu doresc să aştept votul de miercuri şi în funcţie de rezultatul votului de miercuri am să pot şi eu să-mi fac propria reflecţie şi să iau o decizie”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri