Mii de persoane au manifestat pentru susținerea PSD, la Târgoviște

Data actualizării: Data publicării:
170225_PSD_MITING_TARGOVISTE_01_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Peste 6.000 de oameni au participat la mitingul de susţinere a Guvernului, organizat de PSD la Târgovişte. Manifestanţii au avut pancarte şi steaguri tricolore şi au intonat imnul României.

ACTUALIZARE: Precizările UNPR Dâmbovița: „Pe data de 25.02.2017 pe  postul d-voastra a fost  prezentat intr-un articol ce viza un miting organizat de PSD Dambovita faptul ca, UNIUNEA NATIONALA PENTRU PROGRESUL ROMANIEI(UNPR) a disparut datorita fuziunii cu PMP. Fata de aspecte prezentate in articolul d-voastra, dorim sa facem urmatoarele precizari, si anume: Procesul privind fuziunea prin absorbtie dintre PMP  si UNPR se afla pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, dosarul fiind inregistrat sub nr.28715/3/2016, iar in ce priveste stadiul procesual, acest dosar este suspendat. Pentru ca fuziunea dintre PMP si UNPR sa produca efecte juridice trebuie sa existe o hotarare judecatoreasca definitiva. Cum procesul privind fuziunea dintre cele doua subscrise este suspendat, hotararea judecatoreasaca definitiva nu a fost pronuntata.

Pe de alta parte, in Registrul Partidelor Politice, UNPR figureaza ca partid politic de sine statator.
 
UNPR are alesi locali (iunie 2016) de ordinul miilor in toata tara. Asa cum ati prezentat ca UNPR s-a desfiintat, exista riscul ca unii dintre alesii locali pe listele UNPR in luna iunie 2016 sa semneze adeziuni la alte partide, iar consecinta ar fi, pe de o parte pierderea calitatii de membru UNPR, iar, pe de alta parte, pierzandu-si calitatea de membru, acestia isi pot pierde si calitatea de consilier local sau judetean.
 
Pentru aceste motive, va rugam a ne permite sa ne exprimam punctul de vedere in legatura cu subiectul articolului de pe data de 25.02.2017 in care d-voastra  prezentati faptul ca UNPR a disparut”.

„Am venit astăzi să spunem tuturor românilor că și noi contăm. Am venit astăzi să spunem că democrația nu se negociază, am venit să spunem tuturor că dreptul nostru trebuie respectat”, a spus Adrian Țuțuianu, președintele comisiei parlamentare pentru controlul SRI.

Toţi reprezentanţii de seamă ai PSD Dâmboviţa au fost prezenţi la miting. Printre ei, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, lideri locali şi parlamentari.

„Vrem să ne apărăm votul! Sunt unii care, iată la aproape 3 decenii de la Revoluție încă mai cred că România poate fi condusă prin manipulări, intimidări sau prin provocări de stradă”, a spus Cristian Stan, primarul din Târgoviște.

Ei au vrut să ne transforme în oportuniști, noi le transmitem că nu am fost lași”, a spus Oprea Alexandru președintele CJ Dâmbovița.

Cei care susțin Guvernul României, cei care susțin PSD, sunt cei mai mulți, cei mai puternici, iar vocea lor trebuie auzită”, a spus Titus Corlăţean, senator PSD.

„Sunt ahitect, am 27 de ani. Susțin Guvernul Grindeanu, susțin părerea pe care mi-am exprimat-o, prin vot, în 11 decembrie”, a spus un protestatar.

„Sunt cadru didactic şi, cum ştiţi bine foarte bine, salariile au fost mărite. M-a ajutat foarte mult”, a spus o altă participantă la protest.

Partipanţii la mitingul de susţinere pentru Guvern au adus şi un banner pe care apărea numele UNPR. Doar că fostul aliat tradiţional al PSD a fuzionat prin absorbţie cu PMP, partidul lui Traian Băsescu. Iar unii manifestanţi au părut confuzi când au fost întrebaţi despre scopul ieşirii în stradă.

- De ce ați venit astăzi aici?

- Să protestăm.

- Împotriva a ce?

- a PSD-ului.

- Împotriva PSD-ului protestați?

- Da.

- De ce? Ce vă nemulțumește?

- Suntem de acordul cu PSD-ul! Da, da, că am greșit!

*

- Sunteți sau nu sunteți mulțumiți de Guvernul Grindeanu?

- Nu prea sunt mulțumit, eu personal.


 

Mii de persoane s-au strâns deja în faţa Primăriei de acolo. Au vrut să arate, astfel, că Executivul se bucură în continuare de susţinerea populară.

Erau în jur de 5.000 – 6.000 de persoane în jurul orei 10:00. Au venit de peste tot din județ, de la 15-20 de km distanță. Manifestanții au fost aduși în grupuri, cu foarte multe pancarte cu mesaj clar: Târgoviște susține guvernul Grindeanu.

După ce au ascultat mesajele liderilor PSD care s-au adresat mulțimii de pe o scenă amplasată în piața din fața Primăriei, manifestanții au mărșăluit până la sediul PSD din Târgoviște.

În zelul de a-și exprima susținerea față de guvern, manifestanții se pare că au folosit niște pancarte mai vechi. Pe una dintre ele scria „UNPR susține guvernul”. Or, UNPR nu numai că nu mai e în arcul guvernamental, dar nici măcar nu mai există ca partid sub această denumire, după ce a fuzionat cu PMP, formațiune care acum e în opoziție.

170225_PSD_MITING_TARGOVISTE_25_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Urmăriți mai jos o galerie foto cu imagini de la miting realizate de Octav Ganea de la agenția Inquam Photos (click pe prima fotografie pentru a le vedea pe toate celelalte):

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri