Miniștrii, convocați la Guvern

Data actualizării: Data publicării:
original_sedinta_de_guvern_30_august_2017_31

Premierul Mihai Tudose i-a convocat la Palatul Victoria pe membrii Cabinetului său pentru discuţii despre rectificarea bugetară. Reîmpărţirea banilor ministerelor ar urma să aibă loc în această lună.

 

Primii care au ajuns la Guvern sunt ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, și ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh.

Discuțiile dintre premier și membrii Executivului au loc la o zi după ce ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, a demisionat pe fondul scandalului iscat de lipsa banilor pentru plata chiriilor și normei de hrană a militarilor.

Premierul Mihai Tudose a spus că nu sunt probleme la niciun minister și că rectificarea bugetară este pozitivă.

Există însă voci care afirmă că Guvernul nu are cum să facă o rectificare bugetară pozitivă atât timp cât nu au fost atinse plafoanele programate de venituri. Vicepreşedintele PNL Florin Cîţu a declarat zilele trecute că liberalii vor solicita o comisie parlamentară de anchetă în cazul unei rectificări bugetare pozitive. Și PSD a făcut o comisie similară de anchetă la începutul acestui an de către PSD pentru a cerceta rectificarea bugetară făcută în toamna anului trecut de către fostul guvern Dacian Cioloș, și aceea pozitivă.

Potrivit lui Cîțu, situaţia finanţelor publice din România este dezastruoasă: "Deja suntem aproape de septembrie şi încă nu a fost publicat raportul situaţiei economice şi bugetare pentru primele şase luni. Nu poţi să ai o rectificare bugetară fără să ai acest raport publicat aşa cum îţi cere legea responsabilităţii fiscale. În acest moment, veniturile sunt cu 5 miliarde de lei sub cele programate, iar cheltuielile au fost tăiate cu 10 miliarde faţă de cele programate. Asta înseamnă că deja a avut loc o rectificare bugetară negativă în acest moment. Nu există nicio premisă, nicio justificare pentru o rectificare bugetară pozitivă, aşa cum ni se transmite din partea Guvernului că se încearcă. O rectificare bugetară pozitivă atrage de la sine o comisie de anchetă pe care o vom cere în Parlament pentru analiza rectificării bugetare şi ne vom folosi în justificarea acestei anchete de opinia Curţii de Conturi dată în februarie pentru rectificări bugetare ale Guvernului Cioloş". 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri