Ministrul Apărării cere anchetă la Senat după ce spune că a fost tradus greșit la AP NATO

Data actualizării: Data publicării:
fifor2

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, cere o anchetă la Senat după ce intervenţia sa în cadrul Adunării Parlamentare NATO a fost tradusă greşit. Mai multe agenţii de presă au spus ieri că acesta ar fi declarat că Executivul Tudose propune un aşa-numit Schengen militar.

Mihai Fifor, ministrul Apărării: Nu putem să nu ne mirăm că la un asemenea nivel pot exista astfel de traduceri eronate. Eu mă bucur că există înregistrarea. La un asemenea nivel nu trebuie să existe interpretări greşite a ceea ce declară oficialii români, pentru că este perfect de înţeles faptul că foarte multă lume preia aceste informaţii. Referitor la subiect, nu am discutat niciodată în guvern ideea unui Schengen militar.

Vergil Cițac, șeful delegației române la AP NATO: Ceea ce este oarecum straniu este că se face o traducere greşită. De aceea, pentru a evita astfel de situaţii recomandarea mea, pe viitor, este ca în astfel de momente importante să se vorbească limba română. Suntem naţiune gazdă, avem traducători. Deci nu e nimic rău, e chiar un gets foarte patriotic.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri