Ministrul Finanțelor răspunde criticilor lui Liviu Dragnea

Data actualizării: Data publicării:
2017.01.04 comisii Viorel Stefan (4 of 5) - inquam

Ministrul Finanţelor se apără după ce și-a atras criticile lui Liviu Dragnea pentru declarațiile privind o eventuală reducere a cheltuielilor.  Viorel Ștefan a spus că vorbele i-au fost scoase din context. 

N-a fost prea fericit pentru că întrebările care s-au spus s-a extras din contextul declaraţiei mele o anumită nuanţă, care nu asta a fost cea mai importantă. Am evaluat diverse scenarii şi am făcut acea afirmaţie că dacă în ultimă instanţă nu se vor confirma scenariile şi apare iminentă posibilitatea depăşirii din deficit, sigur că trebuie să fim pregătiţi să intervenim pe cheltuieli”, a spus ministrul.

Precizările vin după ce pe 17 martie, ministrul Finanțelor a declarat că va tăia din cheltuieli, dacă va constata că se va depăși ținta de deficit bugetar. Liviu Dragnea a calificat afirmaţia drept pripită şi neinspirată şi i-a cerut premierului să discute cu şeful Finanţelor.

„Da, o declarație foarte inspirată a domnului ministru. După două luni deja vorbește de tăieri. Sigur, nu am apucat să vorbesc cu dumnealui, cred că premierul trebuie să vorbească cu dumnealui, nu președintele Camerei. Dacă o să avem vreo ședință la partid, o să-mi permit să-l întreb și eu, și alți colegi. Nu are motive să se îngrijoreze”, a declarat la acea vreme liderul social-democraților. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri