Ministrul Justiției nu este de acord cu grațierea corupților

Data actualizării: Data publicării:
tudorel toader govro

Ministrul Justiției a declarat că „personal”nu este de acord cu grațierea faptelor de corupție. Declarația ministrului Tudorel Toader vine după ce senatorul PSD Șerban Nicolae a depus mai multe amendamente la proiectul Legii grațierii, care prevăd ca și cei condamnați pentru fapte de corupție să beneficieze de grațiere

Ministrul Justiției a precizat că nu a citat încă propunerea făcută de Șerban Nicolae, dar că, „personal”, nu este de acord cu grațierea să se aplice și faptelor de corupție. De asemenea, Tudorel Toader a spus că amendamentele depuse de senatorul PSD reprezintă o inițiativă, „o propunere personală”, a lui Șerban Nicolae. 

Senatorul PSD Șerban Nicolae, președinte al Comisiei juridice din Senat, vrea să aducă mai multe modificări proiectului Legii grațierii adoptat de Guvernul Grindeanu. Printre altele, ar urma să beneficieze de grațiere și cei condamnați pentru fapte de corupție, inclusiv pentru luare și dare de mită, trafic de influență și abuz în serviciu.

Totodată, ar urma să fie reduse, în anumite condiții, și pedepsele de până la 10 ani închisoare. Potrivit Hotnews, amendamentele au fost depuse deja la Comisia juridică, unde încep dezbaterile pe marginea proiectului de lege. 

Întrebat de jurnaliști despre motivele pentru care dorește ca Legea grațierii să se aplice și celor condamnați pentru corupție, senatorul PSD Șerban Nicolae a refuzat să dea prea multe explicații. Senatorul a spus că își va prezenta argumentele în Comisia juridică. 

Eu nu cred că cei care sunt corupți trebuie să stea trei într-un pat, în condiții de igrasie, de igienă precară și așa mai departe, în timp ce alte categorii de infractori ar trebui să stea în condiții... Din punctul meu de vedere, se gândește rațional și vreau să le prezint mâine ca argumente”, a spus Șerban Nicolae.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri