Mircea Cărtărescu: Cioloș ar putea fi o soluție pentru opoziție

Data actualizării: Data publicării:
mircea cartarescu digi

Un posibil partid politic construit de fostul premier Dacian Cioloş ar putea fi o soluţie pentru opoziţie, spune scriitorul Mircea Cărtărescu. El apreciază că guvernul tehnocrat a fost eficient şi bine organizat, iar guvernarea lui Dacian Cioloş a fost asemănătoare cu cea a prim-miniştrilor din ţările occidentale. Totuşi, scriitorul spune că nu vede această posibilă nouă forţă politică ridicându-se de una singură, ci colaborând cu PNL şi USR. Precizările lui Mircea Cărtărescu au fost făcute la Digi24, în cadrul emisiunii „În faţa ta”.

Eu mă gândesc la un fel de coagulare a opoziției și într-adevăr, probabil, în acest moment, singurul capabil, singurul personaj politic capabil să creeze această coagulare ar putea fi domnul Dacian Cioloș, (...) pentru că mandatul său de prim-ministru, după părerea mea, a fost unul dintre cele mai decente de la Revoluție încoace”, a spus Mircea Cărtărescu la Digi24.

Și cu ocazia acestei guvernări, domnul Cioloș, după părerea mea, a crescut foarte mult în ochii oamenilor și cred că puțini oameni politici de la noi au, în acest moment, această anvergură, această virtualitate de om care ar putea coagula un electorat de dreapta și de stânga”, apreciază scriitorul.

Interviul integral pe care Mircea Cărtărescu l-a acordat Digi24 în emisiunea „În fața ta” îl puteți urmări aici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri