Mișa: Măsurile fiscale intră miercuri în ședința de Guvern

Data actualizării: Data publicării:
misa

Controversata ordonanţă privind modificarea Codului fiscal va fi discutată de Guvern în şedinţa de miercuri. Anunțul a fost făcut de ministrul Finanţelor, în ziua în care „revoluția fiscală” anunțată de Executiv a fost amânată pentru a doua oară.

Am avut o discuție cu premierul. Premierul a purtat o discuție la partid și miercuri va avea loc ședința de Guvern așa cum a fost anunțată și care va include și ordonanța ce a fost citită în primă lectură, exact cum este, cu transferul contribuțiilor. Dânsul mi-a zis că a avut o discuție și la nivelul partidului și miercuri va intra Ordonanța în ședința de Guvern ”, a spus Ionuț Mișa.

„Se poate aplica Legea salarizării fără niciun fel de probleme. În momentul în care a fost gândit transferul contribuţiilor ca măsură în programul de guvernare a fost luat în calcul tot ansamblul măsurilor fiscale şi nu va fi niciun efect negativ asupra legii salarizării”, a adăugat ministrul.

Întrebat de ce nu a mai avut loc ședința extraordinară de Guvern, programată inițial pentru vineri și amânată de două ori, Mișa a spus: „Nu ştiu care ste motivaţia. Am avut nişte întârzieri la avize şi şedinţa de Guvern se ţine miercurea de obicei. În momentul de faţă avem toate avizele”.

Aceasta, în condițiile în care premierul Mihai Tudose declarase cu două ore înainte că ședința de Guvern va avea loc miercuri și cel mai probabil nu va fi discutată și trecerea contribuțiilor din sarcina angajatului în sarcina angajatorului.

Pe de altă parte, măsurile fiscale sunt contestate și în interiorul PSD. Gabriela Firea, primarul Capitalei și vicepreședinte al partidului, a spus că acest pachet de modificări fiscale nu va aduce lucruri bune, ci dimpotrivă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri