Nicușor Dan și Clotilde Armand recrutează candidați la parlamentare

Data publicării:
clotilde armand nicusor dan fb
Clotilde Armand și Nicușor Dan.

Uniunea Salvaţi România încearcă să îşi înfiinţeze filiale în ţară, pentru a putea intra în competiţie cu PSD şi PNL. Nicuşor Dan şi Clotilde Armand s-au întâlnit cu societatea civilă din Oradea, Bistriţa, Iaşi, Bacău sau Constanţa pentru a recruta noi membri de partid.

„Extindem acest USB la nivel național. Nu o să ne grăbim să avem o prezență undeva dacă nu avem oameni de calitate”, a spus Clotilde Armand.

„Ne dorim ca acest partid să fie multietnic, că suntem în Oradea, considerăm că problemele maghiarilor sunt identice”, a adăugat Nicușor Dan.

Uniunea Salvați România a reuşit să se alieze cu câteva formaţiuni locale, care îşi vor pune candidaţi pe listele noului partid.

Vom face o alianță informală. Pentru Iaşi va identifica candidaţii şi îi va propune pentru a fi candidaţii USR. Conceptual, spiritual vorbind, suntem împreună într-o alianţă, scriptic vor fi candidaţii USR”, a precizat președintele „Pentru Iași”, Andrei Postolache.

Partidele care candidează în alianţe înregistrate oficial trebuie să obţină minimum 10% pentru a putea ajunge în Parlament, dublu faţă de formaţiunile care merg individual în alegeri. Aşa se face că Uniunea Salvaţi România a pierdut în teritoriu colaborarea cu unele partide locale.

„O alianță între toate aceste partide ar fi ideală, numai că pragul electoral este prea sus și am fi riscat să nu îl prindem și nu am vrut să ne asumăm riscul ăsta. Partidul din Târgu Mureș a ales să meargă singur, îi respectăm, avem în mare parte aceste valori, dar asta a fost decizia lor”, a explicat Nicușor Dan.

Deşi lipsit de infrastructură în teritoriu, noul partid nu este dispus să accepte, decât foarte greu, membri de la formaţiunile deja consacrate.

Ştiu că în alte oraşe sunt birouri de PNL-işti complete care vor să migreze la noi. Sunt din PMP, sunt din alte partide. Există o perioadă de carantină timp de un an”, a spus Clotilde Armand.

„În 1-15 septembrie înscriem membri, formăm filiale și totodată vom face alegeri pentru conducerea filialelor. Conform statutului avem o autonomie a filialelor, ei decid candidații”, a adăugat Nicușor Dan.

Lista de candidaţi a Uniunii Salvaţi România va fi gata la jumătatea lunii octombrie, data limită prevăzută legal. După succesul înregistrat de Uniunea Salvaţi Bucureştiul în Capitală, Nicuşor Dan îşi doreşte să ajungă în Parlament cu un scor de peste 10%.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri