Olguța Vasilescu: Mihai Tudose să ne arate că nu are dublă comandă

Data actualizării: Data publicării:
Lia Olguta Vasilescu_INQUAM_Octav_Ganea

Nominalizarea lui Mihai Tudose pentru funcția de premier din partea PSD-ALDE a fost anunțată de vicepreședintele PSD Lia Olguța Vasilescu. Ea a vorbit și despre presupusele legături ale lui Tudose cu serviciile secrete.

„A fost agreată o propunere. A fost votată de toți membrii Cex-ului, cu patru abțineri. Propunerea de prim-ministru este domnul Mihai Tudose”, a anunțat vicepreședintele PSD.

„Tocmai pentru că planează anumite suspiciuni asupra domniei sale, va avea obligația – într-un termen cât mai scurt – să ne arate că nu are dublă comandă. A fost întrebat foarte tranșant de către membrii Cex-ului și a dat garanții că singura comandă pe care o are este la PSD. Nu există niciun motiv, deocamdată, să ne facem probleme că domnul Mihai Tudose ar avea o dublă comandă, a spus Lia Olguța Vasilescu.

Mihai Tudose a absolvit cursuri ale Academiei Naţionale de Informaţii. El declara în aprilie 2016, pentru News.ro, că nici nu este ofiţer acoperit şi nici nu îşi doreşte să preia puterea în PSD. El răspundea astfel acuzaţiilor lui Victor Ponta conform cărora „ofiţerii” vor să preia puterea în partid şi conform cărora se referă la un vicepreşedinte al partidului, fost ministru.

„Nu sunt ofiţer acoperit şi nu-mi doresc să preiau puterea în partid. Sunt deja puţin iritat de acest lucru. Dacă are ceva de spus, să o spună cu subiect şi predicat: cine, cum. Să o dovedească. E avocat. Ştie despre ce vorbeşte. Aşa cum şi el a fost acuzat de aşa ceva. Să spună: «Uite, e Popescu sau Rovana sau nu ştiu cine. Uite ăştia sunt, doi, trei», dar să spună cu subiect şi predicat. Există instrumente legale, dar fă-i şi proba, că dacă doar spui aşa”, a declarat atunci Tudose.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri