Parlamentarii acuză abuzurile Poliției

Data publicării:
politie rutiera

Limitările de viteză exagerate, semnalizările interpretabile şi abuzurile poliţiştilor provoacă haos în trafic, susţin aleşii. Un deputat de la UDMR a depus înainte de Paşte un proiect legislativ prin care vrea să elimine posibilitatea limitării vitezei sub cincizeci de kilometri pe oră pe toată întinderea unei localităţi.

În foarte multe locuri sunt semnale plasate anapoda, kilometri întregi de drumuri există cu restricţii Poliţia, tocmai acolo unde este total ilogică restricţionarea, stă acolo şi amendează”, spune Marton Arpad, deputat UDMR.

Situaţia a fost remarcată şi de preşedintele Comisiei de Transporturi din Camera Deputaţilor. Şi el se plânge de abuzurile autorităţilor.

„Domnule, douăzeci de kilometri mergi cu 60 de kilometri la oră şi nu e niciun sat, niciun obstacol, de ce e limitarea? Să se înceteze cu sistemul ăsta de vânătoare a şoferilor, să existe un sistem de prevenţie”, spune Mihai Lupu, deputat PNL, preşedintele Comisiei de transporturi

Cu degetul spre poliţiştii care stau la pândă arată şi un senator social-democrat.

„Aceste indicatoare, după părerea mea, sunt puse special pentru a fi prinşi conducătorii auto şi a fi sancţionaţi pentru că dacă se face un studiu în zona respectivă nu există niciun grad de pericol”, spune Florinel Butnaru, senator PSD, membru Comisia de Transporturi

Poziţia sa este întărită de analiza făcută de parlamentari şi de principalele instituţii cu atribuţii în domeniu.

Sunt acele puncte negre unde se întâmplă cele mai multe accidente şi nu cred că vor rezolva aceste restricţionări de viteză aceste probleme”, afirmă Mihai Lupu, deputat, preşedintele Comisiei de transporturi.

Săptămâna trecută a existat o nouă discuţie în Parlament despre Codul Rutier, dar aleşii spun că proiectul este blocat la Ministerul de Interne şi are foarte puţine şanse să fie adoptat în acest an.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri