Parlamentarii, în război cu șobolanii

Data publicării:
Every Day Life In Romania As EU Members Mull Schengen Inclusion
BUCHAREST, ROMANIA - MARCH 08: A Mercedes drives past Palatul Parlamentului, the enourmous palace built by former Romanian dictator Nicolae Ceaucesecu, on March 8, 2013 in Bucharest, Romania. Both Romania and Bulgaria have been members of the European Union since 2007 and restrictions on their citizens' right to work within the EU are scheduled to end by the conclusion of this year. However, Germany's interior minister announced recently that he would veto the two countries' entry into the Schengen Agreement, which would not affect labour rights but would prevent passport-free travel. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Şobolanii au început să dea târcoale Palatului Parlamentului. Pentru a nu se trezi cu rozătoarele prin sala de plen, administratorii clădirii vor să facă o deratizare preventivă.

Cel mai mare coşmar al funcţionarilor de la Parlament este să se trezească cu vreun şobolan în spaţiile de lucru destinate senatorilor şi deputaţilor. Aşa că acţionează preventiv.

„Ştim cu toţii că rozătoarele se înmulţesc foarte repede şi ce facem, aşteptăm să ne umplem?! Ca şi la boală, mai bine previi decât să vindeci!", a spus șeful Departamentului Administrativ al Senatului, Adriana Manole.

Astfel, Senatul a demarat procedura de achiziționare a unor servicii de deratizare.

Substanţele pentru combaterea rozătoarelor vor fi răspândite pe o suprafaţă de aproximativ 5000 de metri pătraţi. În primul rând vor fi puse pe culoarele de acces în subsolul Palatului Parlamentului, pe toate holurile şi culoarele, lângă rampele de gunoi, la garaj şi de jur-împrejurul clădirii Palatului Parlamentului.

Pe unii dintre aleşi, vestea i-a contrariat.

Reporter: În cei patru ani de mandat aţi văzut vreodată un şobolan, un şoarece pe aici pe la Senat?

Senatorul Ionel Agrigoroaiei: Din fericire eu nu am văzut, dar nu asta este obiectivul întrebării, cred eu, sau, nu înţeleg întrebarea, sincer, să fi văzut eu şobalani la Palatul Parlamentului

Reporter:Dacă aţi văzut, pe bune, nu este o întrebare capcană, este o întrebare pe bune, dacă aţi văzut realmente şobolani

Senatorul Ionel Agrigoroaiei:Nu, nu am văzut aşa ceva, ar fi chiar culmea

Altora însă li s-a părut un bun subiect de glume.

„Am văzut la un moment dat că dădeați o imagine cu o pisică pe aici pe undeva care se plimba. E semn de siguranţă că nu apar rozătoarele”, a spus senatorul PNL, Marinica Dinică.

Firmele şi-au putut depune ofertele la Senat până pe data de 16 noiembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri