Pentru aleși, alte reguli de circulație. Linia continuă nu e și pentru demnitari

Data publicării:
ales2

Pentru unii aleşi, regulile de circulaţie par a fi mai degrabă facultative decât obligatorii. Se întâmplă zilnic, chiar în faţa Guvernului României: demnitarii sau şoferii lor traversează linia continuă şi taie toate benzile şoselei. Totul pentru a scăpa de aşteptarea la un semafor aflat la doar câţiva metri distanţă. Ministrul Justiţiei a fost primul filmat în timp ce scurta drumul spre minister.

Asta doar dacă regulile de circulaţie ar fi şi respectate. Astăzi, în mai puţin de o oră, şoferii a patru maşini au ieşit din Curtea Guvernului cu aceeaşi intenţie. Să traverseze cât mai repede cu putinţă, Piaţa Victoriei. Iată-l pe şoferul unui membru al comisiei juridice din Senat: aşteaptă preţ de câteva secunde, se asigură că din stânga nu vine nicio maşină, apoi ţâşneşte peste cele trei benzi de circulaţie, taie două linii continue şi se îndreaptă spre intersecţie.

Reporter: Bună ziua! Aţi trecut pe linie continuă.

Pe locul din spate al maşinii de serviciu se află Ionuţ Sibinescu, senator ALDE, membru al comisiei juridice.

Reporter: Voiam să îl întrebăm pe şoferul dumneavostră. A tăiat cele trei benzi de la ieşirea din Guvern.
Ionuţ Sibinescu, senator: Ai tăiat cele trei benzi?
Reporter: Aţi ieşit din Guvern, tot în faţă.

Ca şi când nu s-ar fi aflat în maşină, senatorul pare surprins că şoferul său ar fi săvârşit vreo ilegalitate.

Ionuţ Sibinescu, senator: Nu am observat. Ai tăiat cele trei benzi? Nu, nu le-a tăiat. Le-ai tăiat? Nu, nu l-am văzut, nu am fost atent.

Iar maşina îşi continuă drumul... Autoturismul senatorului nu este caz singular. În mai puţin de o oră alte trei maşini cu directori sau parlamenari care pleacă de la Guvern comit aceeaşi ilegalitate.

Ovidiu Munteanu, purtător de cuvânt la Poliţia Rutieră: Pentru șoferii care încalcă marcajul longitudinal, linia continuă, sancțiunea este 6-8 puncte amendă.

În lei, asta înseamnă o amendă de 870 de lei. Până acum, însă, niciun demnitar nu a fost amendat. În urmă cu aproape două săptămâni, proaspăt sosit de la Iaşi, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a fost filmat la volan scurtând drumul în acelaşi mod.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri