Platforma Cioloş, păreri pro şi contra

Data actualizării: Data publicării:
ciolos fb

Preşedintele insistă că România va avea un premier asumat politic după alegeri. Şeful statului speră însă ca proiectul lansat de Dacian Cioloş să aibă susţinere în rândul partidelor. Liberalii şi-au anunţat primii sprijinul, în timp ce fostul premier Victor Ponta îl acuzat pe Dacian Cioloş de plagiat.

Preşedintele Klaus Iohannis laudă proiectul premierului şi speră ca acesta să fie susţinut şi de partide.

Klaus Iohannis, preşedintele României: „E un pas bun aceasta platformă fiindcă partidele se vor putea decide să susţină sau nu această platformă. România va avea un premier politic care va fi propus de partide.”

Primii care şi-au declarat susţinerea pentru Platforma #Romania100 au fost liberalii.

Alina Gorghiu, preşedintele PNL: „Priorităţile pe care premierul le expune sunt, într-un grad foarte mare, convergente cu programul liberal de guvernare.”

De altfel, liberalii vor organiza un miting pe 5 noiembrie, cu ocazia lansării listelor pentru alegerile parlamentare, miting la care îl aşteaptă şi pe Dacian Cioloş. Criticii premierului îi au în prim plan pe social-democraţi.

Liviu Dragnea, preşedintele PNL: „Eu nu cred că românii vor merge din nou să voteze nişte iluzii. Este o încercare eşuata de a masca faptul că cei pentru care munceşte Dacian Cioloş, că nu munceşte pentru români... Să acopere faptul că celelalte două partide care îl susţin nu au un program de guvernare.”

Fostul premier Victor Ponta îl acuză pe Dacian Cioloş că i-ar fi plagiat titlul proiectului. „Cioloş m-a plagiat doar la titlu, restul nu (încă) - şi nici eu pe el! Programul "Romania 100", lansat în 2014, era un proiect naţional pentru toţi românii, indiferent de opţiunea lor politică. Cel lansat acum de Dl. Cioloş este doar o lozincă politică pentru PNL şi USR (care clar nu reprezintă decât o minoritate)”, a scris pe Facebook fostul prim-ministru.

Un alkt critic vehement al pletformei este copreşedintele ALDE: „Textul semnat de domnul Cioloș nu îi aparține, ci a fost scris de cei care-l folosesc drept paravan pentru interesele lor personale sau ale unui grup restrâns de inițiați de la Președinție și din PNL. Autorii „Platformei" au preluat componente notorii ale discursului anticonstituțional promovat de președintele Iohannis”, se arată într-un comunicat semnat de Călin Popescu Tăriceanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri