Premierul Dacian Cioloș, în vizită oficială în SUA. Prima oprire: compania Ford 

Data publicării:
dacian ciolos fb-1

Premierul Dacian Cioloș a vizitat mai întâi laboratoarele de cercetare ale Ford unde se găsesc toate tipurile de mașini la care se gândesc zecile de ingineri care lucrează pentru compania auto. 

Apoi, Dacian Cioloș s-a întâlnit cu 20 de ingineri români care lucrează la Ford. Aceștia i-au spus premierului că locuiesc în SUA de mai bine de 20 de ani și că le-ar plăcea să se întoarcă în România și să lucreze poate chiar la fabrica Ford de la Craiova. 

Dacian Cioloș le-a tranmis că este mândru de faptul că sunt atât de mulți români la Ford. 

„Sunt foarte fericit că am avut oportunitatea de a-i întâlni pe inginerii români și trebuie să recunosc că sunt foarte mândru de ei. Sper că vom reuși să-i convingem pe cei de la Ford să investească nu numai în producție, (...) dar și în cercetare și dezvoltare, pentru că, după cum vedeți, avem multe resurse umane și este bine că lucrează la sediul central al companiei, dar sunt sigur că putem face lucruri la fel de bune și în România", a spus prim-ministrul care a vorbit cu fiecare dintre românii prezenți la întâlnire.

Prim-ministrul se va întâlni cu președintele companiei Ford pentru a discuta despre fabrica Ford de la Craiova și pentru a-l convinge să investească și în proiectare și dezvoltare la Craiova având în vedere că resursa umană există. 

Compania Ford a lansat un apel încă din primăvară la statul român pentru mai mult ajutor și pentru o cooperare mai bună. De asemenea, premierul a avut mai multe discuții cu reprezentanți ai companiei în vederea continuării investițiilor în România.

„O să am și o vizită la Detroit, la compania Ford, pentru a-i încuraja să continue investițiile în România. Noi, în ultimele luni, am deblocat anumite probleme care împiedicau decizia Ford de a continua investiția la Craiova. Această decizie a fost luată, însă cred că și în jurul acestui proiect de investiții de la Craiova se mai pot dezvolta și alte investiții cu furnizori, atât furnizori pentru Ford, veniți din Statele Unite, cât și parteneriate cu companii românești",a declarat Dacian Cioloș, înainte de a începe vizita în SUA, conform Agerpres. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri