Dacian Cioloş explică de ce nu candidează la parlamentare

Data actualizării: Data publicării:
dacian ciolos

Prim-ministrul Dacian Cioloș a explicat în această seară, la Digi24, de ce nu va candida la alegerile parlamentare de pe 11 decembrie.

Eu mi-am luat un angajament, la început, că nu o să candidez, tocmai pentru a da acest semnal că vreau să conduc un guvern care să mențină un echilibru în dezvoltarea economică, în gestiunea bugetului, dar și în relaționarea cu partidele. Pentru că într-un an electoral, într-un context atât de impredictibil în regiune, cred că era important și este în continuare important să dăm semne de stabilitate, de predictibilitate în modul în care gestionăm țară”, a declarat Dacian Cioloș, la „Jurnalul de Seară”.

Acesta a fost obiectivul meu de la început și de aceea am spus că nu o să candidez și că nu o să îmi folosesc poziția pentru a-mi folosi eventualul capital de imagine într-un partid politic sau candidând la alegeri atâta vreme cât sunt și la guvernare într-un guvern care a fost solicitat să fie independent încă de la început. Sigur, asta nu înseamnă că nu îmi doresc să văd anumite proiecte continuate, că nu îmi doresc să văd că anumite principii și anumite valori pe care am încercat să le implantăm în modul de a guverna...că nu îmi doresc să le văd continuate. Dar eu cred că aceste lucruri se pot face și altfel, fără a-mi încălca cuvântul și angajamentul”, a adăugat premierul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri