Primarii care și-au făcut campanie electorală cu bani împrumutați

Data publicării:
VOTARE GEN-1

Primarul ales al Timişoarei a luat bani de la prieteni pentru a-şi finanţa campania.

Fondul total de campanie a fost de 10.000 de lei şi banii i-am obţinut prin împrumut, de la colegul şi prietenul meu Dan Popa. Împrumut oficial, consemnat şi declarat ca atare”, a spus Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Am stabilit, conform legii, că atunci când Autoritatea Electorală Centrală ne dă banii înapoi, o să mi-i dea înapoi. Mi-am ajutat colegul şi prietenul să candideze, l-am ajutat, e în regulă” a declarat Dan Popa, co-președintele PNL Timiș.

Banii luaţi cu împrumutul au fost folosiţi, în cea mai mare parte pentru afişe.

Aproximativ 50 la sută în zona de tipărituri, pentru afişele electorale, până la partea de broşuri şi flyere. Pe de altă parte au existat cheltuieli, în zona de online, atât pe campanie de online pe Facebook cât şi pe zona de online cu foarte puţine articole”, a explicat Dan Diaconu, președintele PNL Timișoara.

La Cluj-Napoca, primarul Emil Boc a luat un credit bancar pentru a-şi finanţa campania. Până la momentul votului din 5 iunie, a luat 50.000 de lei, suma maximă permisă de lege.

Pe o durată de cinci ani de zile, credit care va fi rambursat lunar şi va fi achitat de către mine, de asemenea, urmează ca Autoritatea Electorală Permanentă să proceseze cheltuielile electorale”, a spus Emil Boc.

Rapoartele AEP sunt în curs de realizare şi sunt esenţiale. Înainte ca mandatele câştigătorilor să fie validate, rapoartele trebuie să fie prezentate, iar acest lucru va avea loc săptămâna viitoare. Potrivit legii, suma maximă pe care candidaţii din alegerile locale au putut să o depună pentru campanie a fost de 52.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri