Prioritatea Guvernului român în viziunea vicepreședintelui CE

Data publicării:
2017.04.20_GC_ Timmermans-4462-grindeanu-toader-inquam-george calin

Prioritatea Guvernului român ar trebui să fie combaterea inegalităţilor sociale, a declarat prim-vicepreședintele Comisiei Europene. Aceasta este platforma cu care PSD a câştigat alegerile, a adăugat Frans Timmermans, într-un interviu în exclusivitate pentru Digi24. Oficialul european a vorbit şi despre îngrijorările exprimate recent de Comisia Europeană cu privire la felul în care ar putea să crească deficitul bugetar al României. Interviul cu Frans Timmermans va fi difuzat integral vineri seară, la Digi24, la emisiunea 24/7.

„Am vorbit pe scurt cu prim-ministrul (Sorin Grindeanu - n.r) despre evoluţia economiei. Am susţinut ideea că prioritatea Guvernului ar trebui să fie combaterea inegalităţii sociale din România. E motivul pentru care acest Parlament a fost ales, motivul pentru care a fost aleasă această majoritate. Iar Guvernul vrea să-şi respecte această promisiune. Văd în asta scopul său clar. În acelaşi timp, trebuie să ne păstrăm criteriile. Trebuie să vedem reforme structurale şi să fie respectate criteriile bugetare. Nu am văzut niciun indiciu că Guvernul nu e dispus să facă aceste lucruri”, a declarat prim-vicepreședintele Comisiei Europene.

Frans Timmermans a fost, joi, într-o vizită oficială, în România. Oficialul european a avut programate întâlniri cu președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și cu președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. La finalul zilei, prim-vicepreședintele Comisiei Europene a stat de vorbă cu cetățenii, la Muzeul Național de Artă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri