Promisiunile premierului pentru diaspora

Data publicării:
ciolos la bxl2

Premierul Dacian Cioloş promite că, la toamnă, românii care trăiesc în Belgia vor vota în condiţii decente la alegerile parlamentare.

Unul din obiectivele noastre anul acesta este să organizăm alegerile inclusiv pentru românii din afară într-un alt mod, cu mult mai mult respect pentru dvs. Pot să vă asigur ca asta se face cu costuri destul de mari, nu doar financiare, dar si de mobilizare a resurselor umane”, le-a spus șeful executivului românilor din Belgia.

Şeful Guvernului şi-a amintit că, în 2014, n-a reuşit să voteze la Bruxelles, în primul tur al alegerilor pentru Cotroceni. Şi-a exercitat acest drept doar în turul al doilea, după ce a stat trei ore şi jumătate la coadă.

La alegerile prezidențiale, am avut plăcerea, nu știu dacă pot să spun plăcerea, să votez aici, sau cel puțin să am tentativa de a vota aici in primul tur”, a declarat premierul.

În ultimele decenii, românii au devenit a treia cea mai importantă comunitate de imigranţi din capitala Belgiei, potrivit Institutului de Statistică din Bruxelles. Sunt aproximativ 34 de mii de conaţionali care trăiesc aici. Premierul speră ca măcar o parte dintre ei să facă investiţii în ţara natală.

La întâlnirea de la ambasada României au fost abordate însă şi altfel de subiecte.

Dacian Cioloș în dialog cu o fetiță:

- Bună seara, domnule prim-ministru. Ce faceți?

- Eu fac bine, mă bucur să fiu aici, la Bruxelles.

- Mă numesc Sara, sunt o fetiţă mică şi am o problemă foarte mare.

- Da? Îmi spui şi mie ce problemă ai, dacă te pot ajuta?

- Ştiţi de cazul din Norvegia?

- Ştiu. Să ştii că ştiu de cazul din Norvegia, de copilaşii aceia şi facem şi noi ce putem.

Cazul familiei Bodnariu, ai cărei copii au fost luaţi în grijă de autorităţile norvegiene, i-a scos în stradă, acum câteva luni, şi pe românii de la Bruxelles. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri