Propunere. Imnul să fie difuzat de toate televiziunile la începutul programului

Data publicării:
steagul Romaniei agerpres 3314039

Aşa ar putea începe toţi elevii cursurile dacă legea primeşte votul Parlamntului. Cei care au scris-o spun că este obligatoriu ca toţi copiii să cunoască şi să respecte simbolurile naţionale.

Este absolut normal, în şcoala să înveţe, să cunoască importanţa imnului care ne defineşte ca naţiune”, declara Petru Movilă, deputat independent.

Proiectul prevede că imnul trebui intonat la toate competiţiile sportive fie că sunt de nivel local, naţional sau internaţional. În acest moment se intonează doar la cele internaţionale. În plus...

Legea obligă toate televiziunile, şi pe cea publică dar şi pe cele private să difuzeze intonarea imnului naţional la începutul emisiei şi la terminarea ei. Va trebui ca pe ecran sa apara tricolorul iar pe tricolor sa scrie: Imnul Naţional al României”, relatează Toma Petcu, reporter Digi24.

De asemenea, propunerea reglementează şi modul în care poate fi arborat drapelul naţional şi alte steaguri. Ideea a plecat de la scandalurile stârnite de arborarea drapelului Ţinutului Secuiesc.

Legea interzice arborarea alături de drapelul României al drapelului unui stat nerecunoscut de ţara noastră sau a drapelului unei regiuni naţionale, regiuni care militează pentru segregare teritorială”, spune Toma Petcu, reporter Digi24.

Trebuie să stopăm această tendinţă în sensul că sunt asociaţii naţionaliste segregaţioniste care şi-au creat propriul drapel şi în loc să arboreze drapelul românesc la manifestări pe teritoriul naţional, arborează alte drapele”, spune Petru Movilă, deputat independent

Legea va intra mai întâi în dezbaterea Camerei Deputaţilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri