PSD îşi cumpără un sediu nou

Data publicării:
psd

PSD se pregăteşte să mai cumpere un sediu în Bucureşti, după ce a plătit aproape un milion de euro pe cel situat pe bulevardul Kiseleff. Celelalte partide parlamentare nu îşi permit asemenea investiţii. USR şi-a închiriat o vilă, în timp ce PMP a obţinut prelungirea contractului cu RAPPS. Cât despre PNL, principalul partid de opoziţie a renunţat la unele dintre sedii, din cauza datoriilor.

Aproape 1.500 de euro plăteşte în fiecare lună PSD pentru sediul din Băneasa. Imobilul are trei etaje şi o suprafaţă de aproape 1.500 de metri pătraţi. Proprietar este Romaero, care a declanşat procedura de evaluare a clădirii şi terenului pentru a le vinde. Deşi a ajuns la o datorie record de aproape 34 de milioane de lei, PSD vrea să cumpere şi acest sediu.

Mircea Drăghici, trezorier PSD: „Tocmai pentru că avem o situaţie confortabilă din punct de vedere financiar am reuşit să închidem contractul de achiziţie al sediului din Kiseleff numărul 10 şi am făcut diligenţele necesare pentru a putea achiziţiona şi sediul din Băneasa.”

USR a făcut pasul de la un sediul-apartament la o vilă din centrul Capitalei. Au închiriat-o de pe piaţa liberă şi a investit în ea 20.000 de euro.

Cristian Seidler, deputat USR: „Are aproximativ 300 de mp şi chiria lunară pe care o plătim, nu e niciun secret, e de 4.000 de euro lunar.”

După ce i s-a deblocat contul principal, PMP a primit o altă veste bună de la Guvern.

Eugen Tomac, preşedinte executiv PMP: „După doi ani de solicitări şi de când am devenit partid parlamentar a acceptat să ne prelungească contractul.”

Presaţi de datorii, liberalii au rămas doar cu sediile din Modrogran.

Ludovic Orban, preşedintele PNL: „Noi am mai renunţat la un sediu, a fost practic vândut în cadrul unei executări silite, sediul din Bălcescu 21, am renunţat la sediul din Aviatorilor, am renunţat la sediul care era lângă parcul Cişmigiu.”

În urmă cu doi ani, PNL a renunţat şi la sediul din Kiseleff, de lângă Arcul de Triumf. Acela a fost pentru o perioadă şi sediul USL. Imediat după ce liberalii au plecat de acolo, clădirea a fost închiriată de ALDE.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri