PNL și USR depun moțiune de cenzură contra Guvernului Grindeanu

Data actualizării: Data publicării:
TURCAN sursa pnl.ro
Foto: PNL.ro

Liderul interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat că PNL va depune miercuri o moțiune de cenzură, ca urmare a adoptării în Guvern, prin ordonanță de urgență, a unor modificări aduse în legislație care ar prejudicia lupta anticorupție. Demersul este susținut de USR.

ACTUALIZARE: Raluca Turcan a reiterat la Palatul Parlamentului promisiunea că dacă Guvernul Grindeanu nu demisionează, PNL va depune moțiune de cenzură. De asemenea, ea a făcut un apel la toate partidele de opoziție să voteze pentru demiterea Executivului condus de Sorin Grindeanu. 

„Întregul Guvern PSD-ALDE trebuie să demisioneze. Acest Guvern trebuie să plătească pentru faptele săvârşite şi ar trebui să intrăm în alegeri anticipate. Dacă Guvernul nu va demisiona, PNL depune astăzi moţiune de cenzură. Acesta a fost un act de banditism politic, a fost o acţiune cu premeditare. Au negat în campania electorală că vor merge pe ordonanţe care să salveze corupţii, însă am văzut că în prag de seară, ca hoţii, au decis să-şi salveze clientela politică şi să sfideze o lume întreagă”, a declarat miercuri Raluca Turcan.

Preşedintele interimar al PNL a mai spus că cei din coaliţia PSD-ALDE s-au comportat ca un grup infracţional organizat. 

„Fac un apel la toate partidele de opoziţie să semneze moţiunea de cenzură. Fac apel, de asemenea, către toţi parlamentarii de bună-credinţă să voteze moţiunea împotriva Guvernului PSD-ALDE. Acest guvern iresponsabil trebuie să plătească”, a mai spus Raluca Turcan.â

Liderul USR, Nicușor Dan, a declarat că susține demersul PNL. 

„Am vorbit cu colegii de la PNL şi vom depune azi moţiunea de cenzură împotriva Guvernului. O să luăm decizia definitivă, dar probabil că vom comasa moţiunea simplă pe care o pregătisem împotriva ministrului de Justiţie cu moţiunea de cenzură pe care au pregătit-o colegii de la PNL ca să existe o singură moţiune de cenzură care să fie înaintată de toată opoziţia”, a precizat deputatul USR. 


 

„PNL va depune moțiune de cenzură, vom dezbate și moțiunea simplă, vom folosi toate instrumentele parlamentare, vom merge la referendum, dacă va fi organizat, și vom fi parteneri ai cetățenilor de bună-credință, care speră ca legea să fie aceeași pentru toată lumea și să nu asistăm la o legalizare a furtului”, a declarat Raluca Turcan.

Ea a mai spus că  „orice voce care a gândit altfel în țară a fost desconsiderată și pusă la lada de gunoi, într-un beneficiu direct pentru Dragnea”. Liderul PNL îl consideră pe președintele social-democrat „învingătorul acestei seri”.

„Aproape că asistăm la un grup infracțional organizat în momentul de față, pentru că a fost albit în principal Dragnea”, a adăugat Raluca Turcan, care consideră că ceea ce se întâmplă e „înfiorător”.

Întrebată dacă va fi afectată imaginea României în fața partenerilor europeni, Raluca Turcan a reamintit că România este într-un proces de monitorizare pe justiție, e parte a unui cadru european de reguli și principii care stau la baza funcționării statului de drept. „Nu poți să fii beneficiar de fonduri europene și tu să răsplătești nesiguranța, lipsa de predictibilitate și un statut preferențial pentru infractori”, a punctat Raluca Turcan. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri