Reacția lui Băsescu la declarația lui Corlățean: Minte!

Data actualizării: Data publicării:
basescu

Traian Băsescu, fostul președinte al României, a vorbit la Digi24 despre afirmațiile făcute de fostul ministru al Justiției, Titus Corlățean. Acesta a spus că ambasadorii SUA și Olandei au făcut presiuni asupra sa pentru numirea lui Kovesi la DNA. Președintele PMP crede că dacă diplomații străini ar fi intervenit, s-ar fi dus „la cei care-i simțeau mai slabi de îngeri”, iar concluzia acestuia este că fostul ministru Corlățean minte.

Traian Băsescu, președinte PMP: Problema lui Corlățean în aceste afirmații este următoarea - la mine nu a îndrăznit niciodată vreun ambasador să vină, să-mi sugereze măcar, să sprijin un om, în acest caz pe Kovesi, sau să sprijin vreo firmă. Evident că ambasadorii se duceau la cei care-i simțeau mai slabi de îngeri. La mine nu a îndrăznit nimeni să vină cu astfel de propuneri de persoane, sau propuneri legate de firme.

Înțeleg că unul care era ministru spune că la el președintele a trimis prin intermediari. E o aberație.

Tudor Mușat, jurnalist Digi24: L-ați sunat direct, domnule președinte?

Traian Băsescu: Eu n-am discutat niciodată cu Corlățean despre desemnarea procurorilor. Am discutat strict cu Ponta când preluase portofoliul Justiției. Niciodată nu am discutat sau trimis vreun intermediar la Corlățean.

Cred că fiind unul care o gaură în creier când e vorba de Băsescu, a simțit nevoia să pronunțe și numele meu.

Concluzie: În ceea ce mă privește, Corlățean minte.

Tudor Mușat: Din perspectiva dumneavoastră, subiectul numirii Laurei Codruța Kovesi la DNA era deja tranșat cu Victor Ponta? deci această presiune aparentă asupra lui Corlățean nu avea niciun sens, niciun obiect?

Traian Băsescu: Propunerea a făcut-o Ponta, nu Corlățean. Ce legătură avea una cu alta? Ponta deținea mandatul Justiției când s-a făcut propunerea. Eu așa îmi aduc aminte. Ponta a trimis propunerea CSM-ului și de la CSM a ajuns la mine.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri