Reacția lui Dragnea, când jurnaliștii l-au întrebat pe Tudose de plagiat

Data publicării:
170628_CExN_PSD_08_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a întrerupt discuţiile dintre Mihai Tudose şi jurnalişti pe tema plagiatului premierului desemnat, dorind să spună un banc legat de PSD şi SRI, în pofida intervenţiilor reporterilor care voiau să îi adreseze întrebări lui Mihai Tudose, relatează News.ro.

După ce premierul desemnat a explicat de ce a decis să renunţe la titlul de doctor, deşi nu consideră că a plagiat, jurnaliştii au dorit să îi pună întrebări lui Tudose, însă a intervenit Liviu Dragnea: "Haideţi să mai râdem puţin, totuşi".

Cum vocile jurnaliştilor se auzeau în continuare, Dragnea a continuat: "Numai puţin. Spun o glumă".

El a povestit un "banc" pe care susţine că l-a auzit despre PSD şi SRI. "Nu rezist să nu spun un banc pe care l-am auzit ieri, care mi se pare tare. Circulă un banc precum că eu l-am propus pe Mihai Tudose prim-ministru, ca prin el să luăm controlul asupra SRI", a spus Dragnea, zâmbind.

Premierul desemnat Mihai Tudose a răspuns, miercuri, în conferinţa de presă în care a fost anunţată componenţa Guvernului său, acuzaţiilor lansate la adresa sa în spaţiul public, el spunând că nu a avut nicio legătură cu SRI, iar lucrarea de doctorat a făcut-o pentru el, pentru a acumula cunoştinţe.

"Lucrarea de doctorat a fost făcută pentru mine, pentru a acumula nişte cunoştinţe, nu a fost făcută pentru a căpăta funcţii, posturi sau remuneraţii. Când a început iureşul cu plagiatele, pentru a nu intra în această morişcă, am zis că renunţ la titlul de doctor. În opinia mea, nu am plagiat. Lucrarea a fost judecată pe reglementările de acum, care nu erau în vigoare atunci", a explicat Tudose.

 

Mihai Tudose a mai spus că nu a trecut niciodată în CV că este angajat al Academiei Naţionale de Informaţii, dovadă fiind şi declaraţia sa de avere, susţinând că a fost un titlu academic obţinut acolo, pe care nu l-a folosit, pentru că între timp a intrat în guvern.

După nominalizarea pentru funcţia de premier, în spaţiul public au apărut suspiciuni legate de apartenenţa acestuia la serviciile secrete şi de colaborarea sa în diverse firme cu oameni din această zonă. Mai mult, Academia Naţională de Informaţii a SRI, unde, conform CV-ului său, Tudose ar deţine funcţii didactice, a transmis pentru Pressone că acesta nu a fost încadrat şi nu a predat niciodată la această instituţie.  Ulterior, Tudose a comentat pentru stiripesurse.ro că a obţinut postul didactic în vara lui 2014, însă apoi a intrat în guvern, în decembrie 2014, şi nu a mai mers să predea, nemaiavând timp.

Conform CV-ului, Mihai Tudose  obţinut în 2011 calificarea de lector universitar şi în 2013 pe cea de conferenţiar. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri