Dacian Cioloş îi răspunde lui Viktor Orban

Data actualizării: Data publicării:
dacian ciolos_gov

Premierul Dacian Cioloș consideră că declarațiile de la Satu Mare ale prim-ministrului Ungariei, Viktor Orban, sunt făcute „într-o logică electorală, cu obiective politice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

„Premierul Dacian Cioloș consideră că declarațiile făcute de premierul Ungariei, Viktor Orban, azi, la Satu Mare, precedate de afirmații ale unor înalți oficiali unguri în legătură cu Ziua Națională a României, sunt neelegante și nepotrivite. Afirmațiile domnului Orban sunt, evident, făcute într-o logică electorală, cu obiective politice. De aceea, premierul Cioloş consideră că premierul ungar ar trebui să dea dovadă de mai multă reţinere în astfel de declaraţii. Respectul față de valorile și simbolurile naționale ale unei țări este parte indisociabilă a setului de valori pe care se bazează Uniunea Europeană și NATO, spații din care atât România, cât și Ungaria fac parte”, a declarat Liviu Iolu la finalul şedinţei de Guvern de astăzi.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a afirmat că Ministerul Afacerilor Externe de la Budapesta a procedat corect atunci când nu le-a permis diplomaţilor unguri să participe la manifestările dedicate Zilei Naționale a României. El spune că pe 1 Decembrie maghiarii nu au ce celebra, iar faptul că afirmă acest lucru reprezintă o atitudine onestă faţă de români.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri