Reacția premierului Tudose la schimbarea sistemului electoral în Moldova

Data publicării:
tudose filip moldova

Premierul Mihai Tudose spune că are încredere că instituţiile democratice din Republica Moldova vor funcţiona după schimbarea sistemului electroral. El a făcut aceste declaraţii la Chişinău, după ce reprezentanţii Partidului Popular European au denunţat modificările făcute de ţara vecină. Acestea reprezintă în opinia lor o ignorare a recomandărilor Comisiei de la Veneția către Parlamentul de la Chișinău. Parlamentul Republicii Moldova a votat ieri o lege care prevede ca 51 de deputați să fie aleși pe baza votului uninominal, iar ceilalți 50 pe liste de partid.

Ceea ce e ieșit din comun – și vă spun sincer că și România a trecut prin așa ceva - este distorsionarea realității de cei neprieteni, care au ajuns cu mesajul la Bruxelles întors complet”, a spus Mihai Tudose.

Vreau să vă atrag atenția că aceste declarații au fost făcute de către o familie politică și nu de către oficialii de la Bruxelles”, a spus Pavel Filip, premierul Republicii Moldova.

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a promulgat ieri legea privind trecerea de la sistemul de vot uninominal la cel mixt. Aceasta, chiar dacă sute de oameni, mii potrivit organizatorilor, au protestat joi, în faţa Parlamentului de la Chişinău, faţă de sistemul mixt de vot.

Manifestaţia a fost marcată de îmbrânceli între protestatari şi forţele de ordine.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri