Reacții în partid, după discursul „viral” al unui liberal

Data actualizării: Data publicării:
161019_alina_gorghiu_ICCJ_02_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Succesul în politică poate veni când te aştepţi mai puţin. I s-a întâmplat unui lider al PNL din Suceava, al cărui discurs de la o şedinţă de partid a devenit viral pe internet. A rămas şi el uimit de viteza cu care s-a distribuit mesajul. Numai că mesajul, menit să fie un semnal de alarmă, a fost perceput ca o reprezentaţie de stand-up comedy.

Vasile Tofan, fost primar la Fălticeni, a urcat pe scenă, la ultima şedinţă de partid pentrru a vorbi despre trecutul şi viitorul PNL. A făcut-o însă într-un mod special.

După ce am câştigat preşedinţia, a rămas partidul fără conducător. Atunci, mai marii noştri de la Bucureşti s-au adunat în faţa şefului şi au spus: Jawohl, Herr president! Am înţeles, domnişoara Alina, fată cuminte, inteligentă, tânără. Noi, vajnici bărbaţi o să o apărăm, nu cumva să-i fure Liviu sandvişul sau Victoraş să-i copie temele”, a spus Vasile Tofan, vicepreședinte PNL Suceava.

A continuat cu propria interpretare privind evoluţia partidului după ultimele alegeri parlamentare.

S-au adunat şi a zis unul dintre dânşii, nici nu contează cine: ştiţi voi care e filiala cu cele mai bune rezultate la generale? Până să răspundă, tot el dă răspunsul: Sibiu! Aaaa! Mănuşă! Dar cine e preşedinte la Sibiu? Cum, nu ştii? Doamna Raluca. Fată finuţă, damă de salon. Mănuşă ne vine”, a spus Vasile Tofan.

La o săptămână după discurs, liberalul povesteşte surpriza pe care a avut-o după şedinţă. Nu a venit nici din partea Alinei Gorghiu, nici din partea Ralucăi Turcan.

„N-am primit, adunat, de sărbătorile de Crăciun, Anul Nou, Paştele şi de ziua mea la un loc câte semnale, telefoane şi sms-uri am primit după şedinţa cu pricina”, a declarat Vasile Tofan într-un interviu telefonic acordat Digi24. Citiți aici interviul integral.

Alina Gorghiu spune că nu s-a supărat pe colegul ei de partid.

„Foarte sănătos. Umorul la liberali a fost întotdeauna o cheie a succesului. Orice critică la adresa conducerii din interiorul partidului e binevenită şi e şi viralizată. Asta cu drăguţă, poate, cu drăguţă şi înăltuţă duce aşa un pic înspre misoginism, dar e iertat”, spune Alina Gorghiu.

Liderul PNL Suceava spune că nu şi-a dorit să fie amuzant, ci să tragă un semnal de alarmă.

„Evoluţia neconvingătoare a PNL a permis evoluţia pe partea dreaptă a încă două-trei partide. Asta datorită impotenţei politice pe care am avut-o noi în ultima vreme. Mă doare, mă doare ce se întâmplă astăzi. Soarta PNŢCD-ului ne paşte, dacă nu ne trezim măcar în iunie”, avertizează liberalul din Suceava.

Candidaţii la şefia PNL, Cătălin Predoiu şi Ludovic Orban, nu au dorit să comenteze afirmaţiile colegului lor. La fel a procedat şi liderul interimar, Raluca Turcan. O replică a venit doar de la prim-vicepreşedintele Teodor Atanasiu.

Pot să vă spun sigur că niciodată nu s-au ales preşedinţi în fruntea Partidului Naţional Liberal puşi de extratereştri sau de oameni din afara partidului”, a spus Teodor Atanasiu.

Din Moldova, Vasile Tofan mai are o singură dorinţă pentru Congresul PNL din această vară: „PNL, ca să-şi regăsească într-adevăr calea pe care ar trebui să meargă, trebuie să ajungă a înrola şi acolo la centru câţi mai mulţi oameni care au de-a face cu viaţa reală. Numai cu lefegii la stat, care acum aşteaptă să le mărească leafa doamna Olguţa, nu o să iasă”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri