Ședință de coaliție. Subiecte de discuție: Legile justiției și sesizarea CCR în cazul Belina

Data publicării:
dragnea tariceanu coalitie
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Propunerile de modificare a legilor justiţiei ar putea să intre, luni, în discuţia coaliţiei de guvernare. Liderii PSD şi ALDE au stabilit că măsurile vor fi promovate printr-o iniţiativă parlamentară, aşa cum şi-a dorit premierul Mihai Tudose. În urmă cu trei zile, Liviu Dragnea susţinea că încă nu a văzut proiectul la care ministrul justiţiei, Tudorel Toader, spune că lucrează de câteva luni.

„Se pare că mai lucrează la a insera unele propuneri care au venit din partea unor asociaţii de profil şi sperăm ca săptămâna viitoare să aibă o formă finală cu care să vină în coaliţie şi după aia în Parlament”, declara săptămâna trecută liderul PSD, Liviu Dragnea.

Ministrul justiţiei a mai cerut şi un punct de vedere de la Comisia de la Veneţia. Deşi forul ar putea da un răspuns abia la finalul anului, Liviu Dragnea e hotărât ca pachetul să fie adoptat de Parlament până la sfârşitul sesiunii.

„Poate să intre în dezbatere şi dacă de la Comisia de la Veneţia până la Crăciun vine ceva îl inserăm, dacă nu...”, spunea Liviu Dragnea.

Liderii coaliţiei trebuie să ia o decizie şi în ceea ce priveşte sesizarea la Curtea Constituţională a unui posibil conflict între Executiv şi Ministerul Public în cazul Belina.

Liviu Dragnea era sigur, în urmă cu o săptămână, că cel care va sesiza Curtea Constituţională este Călin Popescu Tăriceanu. Liderul ALDE îl contrazicea, însă.

„Nu am luat o astfel de hotărâre, dar am cerut serviciilor din Senat, să facă o analiză”, a declarat președintele Senatului.

Coaliţia de guvernare va stabili și dacă proiectele privind Fondul Suveran de Dezvoltare şi parteneriatul public-privat vor fi asumate de Guvern sau vor ajunge tot iniţiative parlamentare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri