Ședință de urgență a coaliției pentru măsurile fiscale. Tăriceanu: Rapiditatea nu este factorul-cheie

Data actualizării: Data publicării:
tudose tariceanu dragnea
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

O şedinţă de urgență a coaliţiei PSD - ALDE, la care participă Liviu Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu și premierul Mihai Tudose, ar urma să aibă loc luni, la o oră care încă nu este cunoscută, la Vila Lac, departe de ochii presei, potrivit surselor Digi24.

Liderii coaliției  ar urma să vorbească despre măsurile din „revoluția fiscală”, dar şi despre modul în care acestea vor fi promovate și comunicate, scrie, la rândul său, News.ro.

Potrivit surselor Digi24, Guvernul ar putea amâna noile măsuri fiscale și ar putea renunța la modificarea Codului fiscal prin ordonanță de urgență, așa cum era preconizat. În schimb, pachetul de măsuri ar putea ajunge în Parlament, pentru a fi adoptat ca o inițiativă legislativă. La fel s-a întâmplat cu legea salarizării și la fel și cu legile justiției.

În orice caz, Liviu Dragnea a anulat întâlnirea pe care o avea prevăzută la 14:30 cu grupul parlamentar al PSD pe motiv că are o ședință la nivel de coaliție. 

Întrebat de jurnaliști, luni, la prânz, dacă va fi o ședință a coaliției, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a fost evaziv: „N-am stabilit încă nimica, dar nu știu, realmente vă văd extrem de agitați....Dacă este o ședință de coaliție la care nu sunt, deodată ai spus ceva care nu se poate, dacă-i o ședință de coaliție, aș fi prezent. S-ar putea să fie o ședință a celor din PSD, dar asta nu înseamnă că este o ședință de coaliție”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

Întrebat dacă este bine că s-au amânat măsurile fiscale, șeful Senatului a punctat: „Să vă explic ceva: eu cred că atunci când este vorba despre adoptarea în Guvern a unui pachet de măsuri atât importante, rapiditatea nu este factorul-cheie. Cred că, din contră, necesitatea de a analiza aşezat toate aspectele şi toate consecinţele pe care le comportă o astfel de decizie este un act normal până la urmă, de minimă înţelepciune”.

Întrebat despre modalitatea în care vor fi adoptate până la urmă măsurile, Tăriceanu a spus: „Nu mă întrebați pe mine ce face Guvernul. Dacă prim-ministrul va simți nevoia să se consulte cu Parlamentul, fără îndoială o vom face”.

Prezent, luni, la un eveniment public, premierul Mihai Tudose anunțat că miercuri este şedinţa de Guvern, însă a exclus discutarea în această ședință a transferului contribuţiilor către angajaţi. „Cred că nu va intra în şedinţă trecerea contribuţiilor de la angajat la angajator", a spus premierul.

Citiți și:  „Revoluția fiscală” se amână din nou. Contestații în interiorul PSD

Șirul lung de răzgândiri din guvernarea PSD-ALDE

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri