Sorin Grindeanu, nemulțumit de parlamentarii PSD

Data actualizării: Data publicării:
170118_SED_GUVERN_GRINDEANU_IORDACHE_04_INQUAM_Octav_Ganea

Premierul Sorin Grindeanu spune că „lucrurile erau poate fără echivoc” dacă parlamentarii PSD și ALDE ar fi votat la moțiunea de cenzură.

Întrebat de ce s-au abținut de la vot parlamentarii coaliției de guvernare, premierul a spus: „I-am întrebat şi eu pe colegii mei de ce au adoptat această practică. Au spus că ei au mai votat o dată acum 40 de zile pentru acest Guvern. Moţiunea nu-şi mai are rostul ca substanţă. Poate ar trebui să întrebaţi pe altcineva, nu pe mine. Liderii de grup poate pot să vă spună mai multe, de ce au adoptat această opţiune”, a spus el.

Recunosc că, poate, dacă ar fi mers la vot şi ar fi adoptat altă tactică, lucrurile erau poate fără echivoc, doar că înţeleg şi reţinerile, cât şi argumentele pe care dânşii mi le-au spus. Mergem mai departe”, a mai spus Sorin Grindeanu.

Guvernul Grindeanu a supraviețuit moţiunii de cenzură împotriva sa. Au fost 161 de voturi favorabile, opt împotrivă și 33 de voturi nule. PSD, ALDE și UDMR s-au abținut de la vot. Minoritățile naționale nu au avut o poziție coordonată, așa că fiecare parlamentar a votat cum a dorit. Pentru adoptarea moțiunii erau necesare 233 de voturi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri