Sorin Grindeanu, propunerea de premier a PSD. Mesajul a ajuns la Cotroceni

Data actualizării: Data publicării:
sorin grindeanu2 fb

Liviu Dragnea a anunțat că noua propunere a PSD pentru funcția de premier este fostul ministru al Comunicațiilor Sorin Grindeanu.

161228_PSD_GRINDEANU_02_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

ACTUALIZARE. Propunerea de premier a PSD a ajuns la Cotroceni. PSD și ALDE au trimis noua propunere în plic și prin e-mail.


Sorin Grindeanu este în prezent președintele Consiliului Județean Timiș. El a devenit deputat în 2012, dar nu și-a dus la capăt mandatul, deoarece a candidat la alegerile locale din iunie 2016. 

Citiți și: 

Cine este Sorin Grindeanu, premierul propus de PSD

Liviu Dragnea spune că în şedinţa Comitetului Executiv Naţional au fost luate în calcul mai multe variante. Prima ar fi fost re-nominalizarea doamnei Sevil Shhaideh. A doua a fost ca el însuşi să fie propus ca premier. În cele din urmă, Liviu Dragnea spune că, după ce s-a consultat cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, l-a propus pe Sorin Grindeanu. Dacă preşedintele Klaus Iohannis va refuza şi această propunere, liderul PSD spune că nu va mai exista altă variantă decât suspendarea şefului statului.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: „Am avut o discutie cu membrii Comitetului Executiv. I-am rugat pe colegi să-şi spuna părerea, după discuţiile pe care le-au avut cu oamenii din judeţe, pentru că acolo este puterea, în teritoriu.

Au existat voci care ne cereau să trecem la suspendarea preşedintelui. Avem o armă puternică, majoritatea din Parlament. Acolo este puterea legitimă, pentru că este dată de popor. Nu sunt iresponsabil astfel încât să mergem pe varianta să facem rău şi să tulburăm viaţa românilor. Da, putem trece la suspendare de mâine.

A fost luată în discuţie varianta să mergem tot cu doamna Sevil Shhaideh. Asta am avut în minte până azi noapte. Am vorbit cu doamna Shhaidei şi mi-a spus... Începând după anunţul preşedintelui de ieri a început să primească foarte multe ameninţări cu moartea, ea, soţul şi copiii. Le este frică să iasă din casă. Mi-a spus că nu mai poate merge înainte. Mi-a spus, ceea ce ştiu şi eu, că tot ce a apărut în presă sunt numai invenţii. Mai devreme sau mai târziu, e posibil ca mai devreme, cei care au declanşat şi au susţinut această campanie trebuie să dea socoteală. Şi vor da socoteală.

Colegii au propus ca a doua propunere să fiu eu. Am spus în campanie lucruri, în mod cinstit, nu mincinos. Nu vreau să obţin o funcţie forţând o lege despre care toată lumea spune că este constituţională şi nedreaptă. Aşa că a trebuit să alegem o soluţie cu un coleg care este loial partidului şi programului de guvernare. Un coleg care nu merge la Palatul Victoria să-şi creeze un pol de putere. Nu că ar putea. Decizia mea, susţinută de colegi, a fost că alegem bunăstarea pentru români, mai mulţi bani, libertatea de a gândi, de a vorbi inclusiv la telefon. Nu a fost o decizie uşoară. Am propus colegilor, după ce înainte m-am consultat cu domnul Tăriceanu, ca propunerea noastră să fie domnul Sorin Grindeanu.

Nu e agent Hamas, poate se descoperă că este KGB, că a omorît pe cineva... Sper că această propunere să fie luată în serios.”

Sorin Grindeanu, propus pentru funcţia de premier, spune că l-a rugat pe Liviu Dragnea să-i stea alături pentru punerea în aplicare a programului de guvernare, despre care spune că este foarte clar şi, în acelaşi timp, complex.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri