Starea Nației: Discursul lui Tudorel Toader, 0-0 tacticizat

Data actualizării: Data publicării:
tt

Realizatorul emisiunii Starea Nației, Dragoș Pătraru, a comentat discursul de miercuri al ministrului Justiției. Tudorel Toader a vorbit aproape o oră, pentru ca la final să anunțe că nu propune pentru moment revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi şi a lui Augustin Lazăr. Urmăriți mai jos analiza lui Dragoș Pătraru, în stilu-i caracteristic, în video-ul de mai jos:

Nea Tudorele, ce-ai avut cu noi azi, nene? Ce vorbești, frate, mi-au plecat copiii la facultate și el era tot la introducere. Ne-a luat de la Decebal, când statul de drept se juca, vorba aia, cu instituțiile în țărână.

Dar, dar, așa cătinel cum e el, dacă intri în ritmul lui, omul le zice argumentat și cam pas cu pas, zici că e un Iohannis care chiar ar ști despre ce vorbește. La un moment dat te și întrebai: ce dracu te-ai înhăitat, bre, cu ăștia din PSD? Te au cu ceva la mână? Serios. Omul pare că știe despre ce vorbește.

Îți place să-i perpelești pe oameni? De la catedră ți se trage. Ești profesor d-ăla sadic, bre? Îți place să te auzi, îți place... mă mir că nu ai citit pe litere, frate. Eh, la un moment dat, a zis-o ca la Procesul etapei: Bă, a fost! A fost clar, se vede pe toate reluările.

După care iar, frate, a dat-o în diverse. Am stat, am stat… Ce să faci, eram așa, ca în autobuz, stăteam în trafic și transpiram. Noroc că nu e prea cald. Nea Tudorele, ai vrut să dai concluziile noaptea, ca... Ciordache. Ce vorbești, mă, a ținut curs de drept, plângeau și microfoanele.

Ți-a luat două săptămâni să ne zici ceea ce spuneam și noi. Doar că noi o ziceam mai bine: nu poți în numele anticorupției să ocoleși legea, nu poți în numele respecătrii legii, să calci legea în picioare, așa cum ne propun fanii unei democrații pe care eu, unul, n-o înțeleg. O democrație care e democrație doar când ne convine nouă.

Ok, și domnul Toader a ajuns și la concluzii. Deci e ceva de genul: bă, v-ați spart în figuri, ați încălcat grav Constituția, dar gata, de-acuma eu voi sta cu ochii pe voi. Ce dracu e aici, mă, sat fără câini? Aa, gata, Tudorele, pe bune, pentru asta ne-ai ținut cu gurile căscate? Să ne zici că de-acum te ocupi matale? Ai dat-o la pace, nu? Hai, ați greșit și voi, ăștia din politică, sunt și ei borfași, asta e viața, mergem mai departe, dar nu mai facem.

Legat de Kovesi și de Lazăr, îi lasă în funcții, pentru că nu e "oportun" să-i schimbe. Așa ți-a zis nea Klemm, că nu e oportun? Hai, băieții, toată lumea la mașini, plecăm acasă. Am crezut că vedem spectacol, dar a fost un 0-0 urât, fără nici o ocazie. Ați jucat foarte tacticizat, domnu' Toader, foarte tacticizat, închis, ați băgat autobaza lui Cârțu pe final. Nea Liviu, ce facem, bre, cu Tudorel ăsta? Lucrează și el cu dușmanul? Sau nu vedem noi jocul, în faza asta?

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri