CAMION RĂSTURNAT. Arafat a plecat la locul accidentului în același elicopter cu Țuțuianu

Data actualizării: Data publicării:
raed arafat fb
Foto: Facebook / Raed Arafat

Premierul Mihai Tudose s-a arătat nemulțumit, joi noapte, într-o intervenție telefonică la Digi24, că nu a putut lua legătura cu secretarul de stat Raed Arafat pentru a discuta despre accidentul petrecut în Argeș, unde un camion cu 13 militari se răsturnase într-o prăpastie.

„Recunosc că nu reușesc să iau legătura cu Raed Arafat, înțeleg că încă e în elicopter ... cumva.  Îi mulțumesc ministrului Adrian Țuțuianu, care a ajuns foarte repede, plecând tot din București. Înțeleg că domnul Arafat e încă pe drum, dar... ok. Bodog e în plină activitate coordonând ca spitalele să aibă tot ce trebuie - de la rezerve de sânge la orice altă cerință, iar doamna Carmen Dan coordonează celula de criză de la Ministerul de Interne”, a declarat premierul Mihai Tudose la Digi24.

ACTUALIZARE 10:50 Ministrul apărării, Adrian Țuțuianu, a confirmat că secretarul de stat Raed Arafat s-a aflat în elicopter cu el, joi noaptea, dar a precizat că nu îl informase despre aceasta pe premierul Mihai Tudose:

Întrebat despre supărarea premierului Mihai Tudose cu privire la întârzierea lui Raed Arafat la locul accidentului, Ţuţuianu a confirmat că el a plecat din Bucureşti împreună cu acesta şi cu Mircea Duşa, cu un elicopter militar.

„Am plecat cu un elicopter militar, am fost însoţiţi de un al doilea elicopter cu facilităţi sanitare, care i-a şi adus pe doi care erau în stare mai gravă”, a spus ministrul apărării.

Adrian Țuțuianu a încercat să clarifice care a fost, de fapt, supărarea premierului.

„Supărarea premierului venea de la lipsa de mijloace şi făcea referire la elicoptere care să permită intervenţia la locul accidentului pe timpul nopţii” a precizat Ţuţuianu, menţionând că, într-adevăr, un elicopter cu troliu ar fi permis o intervenţie mai rapidă.

Premierul Mihai Tudose s-a declarat nemulţumit joi seară de modul în care Raed Arafat a gestionat situaţia şi de faptul că acesta ar fi ajuns cu întârziere în Argeş, în timp ce Ţuţuianu ar fi reuşit să se deplaseze mai repede.


Surse oficiale au declarat vineri, pentru Digi24, că secretarul de stat Raed Arafat se afla în același elicopter cu ministrul Adrian Țuțuianu. Cei doi zburau către Câmpulung.

„România trebuie să fie pregătită pentru intervenții în astfel de cazuri, mă uit și eu la imagini și văd ca o mulțime de oameni  care încearcă să intervină în condiții dificile cu ce au la dispoziție. Cred că statul trebuia să pună la dispoziție mult mai multe lucruri. Urmăriți cu atenție ședința de mâine (vineri - n.r.) de guvern și o să vedeți că lucruri se vor întâmpla! Nu e posibil să nu putem interveni cu un elicopter, două elicoptere, cu tot ce trebuie. Oamenii de acolo au făcut tot ce era omenește posibil", a declarat premierul la Digi24.

Întrebat dacă îl nemulțumește modul în care Raed Arafat coordonează intervenția, Mihai Tudose a răspuns: „Mă nemulțumește că uite, e prima seară când sunt prim- ministru și constat că nu avem ce ne trebuie, într-o țară care se vrea a fi dezvoltată, recunoscută și respectată”.

Într-un comunicat, Guvernul a anunțat, joi noaptea, că premierul le-a cerut lui Adrian Țuțuianu și lui Raed Arafat să se deplaseze la locul accidentului pentru a coordona acțiunile de salvare. „În această seară am cerut şi ministrului Apărării, Adrian Tutuianu, precum şi secretarului de stat din MAI, Raed Arafat, să se deplaseze la locul accidentului pentru a coordona acţiunile de salvare. Suntem alături de militarii răniţi în acest cumplit accident şi le dorim multă sanatate”, a precizat premierul Tudose, potrivit comunicatului.

Prefectul de Argeș, Emilian Dragnea, a declarat vineri dimineața, la Digi24, că după declanșarea planului roșu, joi seara, au fost pregătite spitalele de la Câmpulung și Pitești pentru preluarea victimelor, iar Raed Arafat a asigurat coordonarea, deplasându-se la spitalul din Câmpulung împreună cu secretarul de stat Mircea Dușa și ministrul Adrian Țuțuianu. Ei au asigurat transportul persoanelor rănite la Spitalul Militar Central din București, unde au ajuns în jurul orei 5:00 dimineața.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri