T. Băsescu: Grațierea trebuia adoptată prin OUG

Data publicării:
traian basescu fb crop

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, s-a pronunțat în favoarea unei ordonanțe de urgență privind grațierea. Liderul PMP a și explicat de ce are această poziție.

„Dacă era ceva de adoptat prin ordonanță de urgență, era grațierea și nu modificarea Codului penal. De ce grațierea? Pentru că trimisă în Parlament, va avea un proces (de adoptare, n.r.) destul de lung, de 2-3 luni. În acest interval, infractori specializați pot actiona deliberat să comită fraude, pentru că stiu că la sfârșitul procesului parlamentar, fapta va fi grațiată”, a declarat Traian Băsescu.

„Pe vremuri, decretele de grațiere se dădeau noaptea și dimineața se aplicau, pentru a se evita ca infractori specializați să comită infracțiuni despre care știu că nu vor fi pedepsiți”, a explicat fostul șef al statului.

Pe de altă parte, acesta a declarat că este pentru redefinirea infracțiunii de abuz în serviciu.

„Este clar că definiția abuzului în serviciu din actualul Cod penal trebuie adusă la exigențele pe care le-a fixat CCR. Adică, abuzul în serviciu să fie definit de o încălcare voită a legii. Cu ce nu suntem de acord din definiția pe care a dat-o Guvernul Grindeanu? Cu fixarea acelei de 200.000 de lei până la care abuzul în serviciu nu ar mai fi penal”, a spus Traian Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri