Tăriceanu: DNA este „afectată de corupția puterii”

Data actualizării: Data publicării:
tariceanu zambeste adolescentin - digi24

Călin Popescu Tăriceanu a salutat decizia CCR la sesizarea privind un posibil conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi DNA, sesizare depusă chiar de președintele Senatului. De asemenea, el a acuzat direcția anticorupție că este „afectată de corupția puterii”.

Călin Popescu Tăriceanu a vorbit și de decizia DNA de a clasa o faptă și de a transmite la Parchetul General dosarul privind OUG 13: „Am observat azi de dimineață o mișcare tactică de a înlătura rușinea care putea plana asupra DNA”, a spus el, adăugând că, probabil, procurorii anticorupție „au intuit că vor pierde la CCR”.

Lucrurile nu sunt mai puțin grave pentru că DNA a clasat o parte din dosar. Acest conflict a fost și rămâne în continuare să fie soluționat pentru viitor. Mă aștept și doresc să subliniez - și ministrul Justiției sublinia - ca CCR să reglementeze această problemă și pe viitor, ca să nu mai planeze temerea că o parte din deciziile pe care le adoptăm ar putea fi anchetate la DNA”, a mai spus șeful Senatului.

Ancheta DNA privind OUG 13 este „o premieră nedorită”, iar decizia CCR „vine să aducă lucrurile în normalitate”, mai spune șeful Senatului.

El adaugă că se bucură de această decizie, dar că „e nefiresc să ne bucurăm de normalitate”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri