Tăriceanu: Eu cred că nu e nevoie de mitinguri de susținere

Data actualizării: Data publicării:
tariceanu2

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, nu este pe aceeași lungime de undă cu social-democratul Liviu Dragnea, colegul său de coaliție. El a declarat, luni, că în opinia sa nu este nevoie de un miting „împotriva statului paralel”, menit a fi o replică la protestele #Rezist.

Întrebat despre intenția colegilor de coaliție de a organiza mitinguri împotriva „statului paralel”, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că nu știe cine organizează aceste mitinguri, nu a fost informat, dar „lumea e liberă să protesteze, cum se întâmplă de atâta vreme”. 

Tăriceanu a constatat că există „o anumită tendință de a muta disputele politice, lupta politică, din Parlament în stradă. Eu cred că nu e nevoie de mitinguri de susținere...nu știu”, a adăugat președintele Senatului. „O  să avem o ședință de coaliție și voi afla mai multe și atunci o să pot să fac și comentarii”, a mai spus Călin Popescu-Tăriceanu. 

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat duminică seară, după o întâlnire a liderilor partidului cu preşedinţi de filiale, că PSD va organiza un miting împotriva statului paralel. Mitingul ar urma să aibă loc sâmbătă, 9 decembrie, atât în București, cât și în țară. „Mitingul nostru nu este pentru susţinerea Guvernului, nu pentru susţinerea lui Dragnea, a coaliţiei sau a programului de guvernare, pentru că astea deja au fost votate anul trecut de români. Va fi un miting împotriva statului paralel şi ilegitim, un miting împotriva abuzurilor, un miting împotriva ascultării telefoanelor, împotriva încălcărilor drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, un miting împotriva celor care consideră că din funcţiile pe care le au, nealese, pot să încalce Constituţia şi legile ţării şi să-şi constituie un grup organizat în care decid ei ce şi cum. Este un miting care arată care este adevărata majoritate în România, un miting pe care românii l-au cerut", a afirmat Ştefănescu după discuţiile care au avut loc la sediul partidului.

El a afirmat că întâlnirea a avut loc la cererea preşedinţilor de organizaţii. „Mesajul nostru va fi foarte clar şi în interiorul şi în exteriorul ţării: aceasta este majoritatea, aceştia sunt românii care vor cu totul altceva, români care ne-au împuternicit prin vot să ducem lucrurile până la capăt”, a subliniat el.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri