Tăriceanu: „Mi s-a propus să preiau conducerea PNL". „Ni s-a oferit din ce în ce mai mult". Reacţia lui Turcan

Data actualizării: Data publicării:
TARICEANU

Călin Popescu Tăriceanu, co-președintele ALDE, a declarat că i s-a propus să preia conducerea PNL și să reunifice mișcarea de dreapta din România. Președintele Senatului a precizat că nu a acceptat această ofertă și că a început negocierile cu PSD în privința programului de guvernare. 

ACTUALIZARE - Raluca Turcan, preşedintele interimar al PNL, confirmă faptul că liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a fost abordat de liberali, dar în vederea unei construcţii de centru-dreapta, infirmând totodată faptul că i s-ar fi propus lui Tăriceanu şefia PNL.

Liderul ALDE nu a dorit să spună cine anume i-a făcut această ofertă. 

„Pot să vă confirm că într-adevăr au fost numeroase încercări de a fi convinși să ne raliem unei formule de centru-dreapta. Pentru acest lucru ofertele au început ca la licitație, ni s-a oferit din ce în ce mai mult, doar doar ne vor convinge. Pe mine reunificarea mișcării de dreapta nu mă lase rece. Mi s-a propus chiar să preiau conducerea PNL. Cred că PNL are nevoie de clarificare ideologică”, a spus co-președintele ALDE.

Președintele Senatului a precizat că nu a acceptat această ofertă. 

„Nu voi face concesii acolo unde nu este nevoie. Aceste propuneri care au venit din partea PNL nu le putem lua în considerare, dar toți cei care doresc să ni se alăture sunt bine veniți și îi așteptăm alături de noi să punem umărul la redresarea României din punct de vedere politic și economic”, a spus Tăriceanu.

Discuție Iohannis - Tăriceanu

Copreşedintele ALDE a mai precizat că a avut o discuție cu preşedintele Klaus Iohannis, dar nu la Palatul Cotroceni. 

„Am văzut astăzi ştiri că m-am întâlnit cu preşedintele Iohannis. Astăzi, în niciun caz, pentru că din câte ştiu preşedintele e la Bruxelles. În această perioadă poate anumite contacte nu ar trebui să surprindă pe nimeni. Am avut o discuţie, dar nu la Cotroceni. Am avut o discuţie cu preşedintele şi mai mult de atât nu am ce să vă spun pentru că poziţia noastră oficială v-am comunicat-o mai devreme”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Președintele Senatului a ţinut să precizeze că discuţia cu şeful statului nu a fost instituţională.

„Nu am plecat de la nicio premisă, pentru că eu nu am solicitat, nici Daniel (Daniel Constantin - n.r.) această discuţie. Am avut o discuţie cu preşedintele şi mai mult de atât, îmi pare rău, nu am să pot să vă spun. Nu pot să vă dau alte detalii, dar cred că logica simplă vă ajută în chestiunea asta, având în vedere că am fost împreună cu Daniel Constantin, nu a fost o discuţie instituţională”, a subliniat Tăriceanu. 

ALDE, formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin, a obținut 20 de mandate de deputat și 9 mandate de senator în urma alegerilor de duminică. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri