Tăriceanu: Iohannis este „beneficiar” al statului paralel

Data actualizării: Data publicării:
tariceanu declaratii parlament

Şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spune că președintele Klaus Iohannis este „beneficiar” al „statului paralel” și că declarațiile și atitudinea șefului statului confirmă acest lucru. Declarația, făcută într-o conferință de presă la Senat, vine după un comunicat de presă al președintelui ALDE, în care spunea că scopul lui Iohannis ar fi câștigarea unui nou mandat.

„Declarațiile și atitudinile domniei sale de o bună bucată de vreme, după ce și-a preluat mandatul, ne demonstrează că e beneficiarul acestui sistem a statului paralel. Nu pot să existe două puteri paralele în stat, una legitimă și una nelegitimă”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Într-un comunicat de presă transmis duminică, Tăriceanu spunea că în spatele aşa-numitului „stat paralel”, care susţine abuzurile instituţiilor de forţă, stă preşedintele Klaus Iohannis.

Șeful Senatului mai spunea că preşedintele urmăreşte să câştige un nou mandat la Palatul Cotroceni, dar şi să ascundă eventualele ilegalităţi comise pe vremea când era primar al Sibiului. Iar singura şansă de reuşită pentru preşedintele ţării este să perpetueze dependenţa Justiţiei faţă de „statul său paralel", explica președintele ALDE.

Călin Popescu Tăriceanu a criticat şi poziţiile publice ale magistraţilor nemulţumiţi de Legile Justiţiei, propuse de Tudorel Toader, şi a dat asigurări că formaţiunea sa va face tot ce este posibil ca proiectele ministrului Justiţiei să fie dezbătute şi adoptate în Parlament în această legislatură.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri